Album kritikák

Djabe – Witchi Tai To Live 2019 lmezajánló Jozétól

Vannak úttörők és vannak követők. Miként vannak látnokok, költők és bőven vannak másolók is. Persze mint mindenre, a művészetre is igaz, hogy sokkal többen vannak az epigonok, mint akik eredeti ideákat is képesek magukban kiérlelni, majd eredményesen a társaik elé is tárni azokat. Mindenesetre duplán érdemes megbecsülni azokat, akik a nagyobb sikerek után is mernek kísérletezni, akik sokszor és bátran merészkednek túl a bevált sémákon.

Djabe_WTT_Live_2019_2022_kritika_1
kritika_live_in_edmonton_1

Kent Sangster kritikája

“Live in Edmonton” bizonyítja hogy a Djabe miért az első számú fúziós zenekar Magyarországon.

Djabe – Live in Edmonton lemezajánló Jozétól

A 2020-ban 25. jubileumát ünneplő Djabe idei első megjelenése egy dupla CD, mely március 19-én került a boltok polcaira. Ebben a negyedszázadban világszinten is kiemelkedő minőségű produceri munka és kiadványmennyiség van. A bőven száz fölött járó számú, különféle formátumú Djabe-hanghordozók hangzásukat és kivitelüket tekintve is bátran kiállják a próbát a hasonló King Crimson, Yes vagy Zappa kiadványokkal.

kritika_live_in_edmonton_1
Djabe_Steve_Hackett_Back_To_Sardinia_2019_kritika

Back To Sardinia kritika a genesis-news.com-tól

Az összesen 78 percnyi játékidő kevés híján dupla albumnak minősíthető. A Back To Sardinia szinte tökéletesen illeszkedő folytatása a 2017-es Life Is A Journey-nek: A Djabe nem funky jazz egyveleget játszik, hanem merészebb hangokkal, nyugodtabb stílussal teremt hangulatot. A Back To Sardinia az összes zenésznek elegendő teret hagy az önkifejezésre.

Life Is A Journey lemezajánló a genesis-news.com-tól

Steve Hackett needs not be introduced here. The name Djabe, on the other hand, may draw a blank stare, so let me say a few words about this band first. Djabe is a jazz/fusion/world music band from Hungary who quite happily mix jazz with Hungarian folklore. Their name comes from Akan, an African family of languages, and means “freedom”. Djabe was founded in 1995 by Attila Égerházi and other musicians. Over the years, their line-up has changed several times.

kritika_sardinia
kritika_sardinia

Life Is A Journey kritika

Dmitry M. Epstein, DMME.net
Elmúltak már a napok mikor Steve Hackett csupán vendég volt a magyar zenekar háza táján: az angol úriember gitárja réges-régen a Djabe szerves részévé vált. Nem csak közös felvételek, de közös fellépések sora áll mögöttük – és éppen a közös munka élő dokumentációinak kiadása után merült fel, hogy stúdió improvizációkat is megörökítsenek az utókor számára.

Life Is A Journey lemezajánló

I previously reviewed an album with these two artists. On that one Hackett got the first billing. This time it’s reversed. I love the music on this thing. It’s part killer jazz, part prog rock and all cool. Only the first song has vocals. 

kritika_sardinia
summerstorms_kiemelt

Summer Storms & Rocking Rivers lemezajánló

Although billed as Steve Hackett & Djabe, this is more of a Djabe FEATURING Steve Hackett product, believe me when I say, that it’s no bad thing at all.  Originally released as a double vinyl & Blue Ray set only. 

Live in Blue LP – lemezajánló

A 2015. év első Djabe kiadványa a Down and Up turné érdekesebb felvételeiből szemezget. Égerházi Attiláék ezzel, az újabb rendkívül igényes kiadvánnyal ismét szintet ugrottak. A Live in Blue LP példaértékű mind tartalmában, mind kivitelében, mind minőségében.

Djabe: Live in blue LP

DVD-Audio – Szabadság HD-ben

A hangzasvilag.hu kritikája.
A Djabe az egyik legsikeresebb és legkeresettebb jazz/world fúziós együttes Magyarországon és a nemzetközi fesztiválokon. Számos hazai, valamint nemzetközi díjat és elismerést szerzett. Több mint 40 országban vendégszerepelt Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában, mindig nagy sikerrel. A Djabe nagyon eredeti, egyedi zenét játszik közel 20 éve, melyben az etno- és dzsessz elemek keverednek fergeteges rock témákkal, magyar és a világzene különböző elemeivel, műfaji jelzésük szerint a ,,jazz/world fusion” első-számú hazai képviselői.

Update DVD

Éreztem, hogy Sipi egyszer még “feltámad”! Mikor, ha nem húsvét előtt, ahogyan az egy magyar majd’ félistennek kijár, és csak virtuálisan, persze, de mégis. Köszönhetően a legnépszerűbb hazai etno-jazz zenekar, a Djabe saját munkássága minél teljesebb dokumentálására irányuló, eredményes törekvésének.

Djabe: Update 5.1 2DVD
Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató