REVIEWS

VÉLEMÉNYEK A ZENEKARRÓL

Steve Hackett és a Djabe egy házasság, ami a zene mennyországában köttetett.”

Ross Muir, FabricationsHQ

A Djabe napjaink egyik legjobb fúziós zenekara”

Kent Sangster, Edmonton IJF, CAN

„Az egyik legjobb fúziós zenekar a világon.”

John Nugent, Rochester, NY, International Jazz Festival producer

„A legjobb zenekar akikkel valaha játszottam.”

Steve Hackett, Genesis gitárosa

„Fantasztikus show, köszönjük, hogy itt voltatok!”

Ruud Wijkniet, a Hágai Jazz Fesztivál igazgatója

„Nagyon élveztem a Djabe zenéjét, a Sheafs are Dancing csomagolása pedig szuper!”

Jim Simpson, Birmingham International Jazz Festival

„A péntek este óriási siker volt – az idő kellemes volt, a közönség pedig készen állt az élményekre! A nézők olyan kiváló zenekarok játékát élvezhették mint az Orquesta d’Soul, a Djabe, és a Big Bad Voodoo Daddy!”

Geoff Roach, Executive Director, San Jose Jazz

„Mi itt mindannyian azt gondoljuk, hogy a Djabe nagyon jó zene!”

Mia Hansson / Stockholm Jazz Festival

„Hogyan szól a magyar dzsessz? Végy hét mokány fickót, akik lágy, kellemes jazzt játszanak, és öntsd le őket néhány vödör magyar paprikával. Adj egy kis Kelet-európai folk érzékenységet hozzá, kifejezetten magyar hegedűvel. A zsúfolt Rochester International Jazzfestivál 2004 Big Tent közönsége ezt mindegy cseppig felzabálta.”

Jeff Spevak, Democrat and Chronicle

„Nem nehéz rájönni miért a Djabe a vezető magyar jazz/world fusion zenekar. A zenéjük buja zenei textúrákkal, esdeklően gyönyörű melódiákkal van feltöltve. A zenekarból Kovács Ferenc ,- aki dolgozott David Murray-al and Archie Shepp-el is -, egyszerre kitunő szólista trombitán, szárnykürtön, és hegedűn.”

Rochester Citynews

„A Djabe egy olyan zenekar Magyarországról, amely kellemes kombinációja a fúziós és világzenének, valamint saját népi muzsikájuknak. Nekem nagyon tetszett a zenei összkép. Elvarázsolt ahogy a különböző stílusok egy egységes hangzásban összeforrtak. A zongorista és a trombitás pedig a szólóikban is kiemelkedőek voltak. És mindezt a ritmusszekció nagyon jól egyben tartotta.”

Andreas Ulanowsky, Stockholm

„Ez egy nagyon érdekes és sokrétűen változatos zene.”

Maurycy Meczekalski, Director of Od Nowa Club, Jazz od Nowa Festival, Poland

„Ez a legcsodálatosabb zenék közül való, és a produceri munka is kitunő.”

Brian Dempster, Holywood International Jazz Festival, Northern Ireland

„Imádom ahogy szól, és ahogy kinéz a színpadon!”

Roscoe Dames, Bahamas Jazz Festival

„A Djabe zenéje nagyon érdekes, nagyon jók a zenészek és a produceri munka. Gratulálok!”

Associazione Blue Note, Italy

„A zenéjük jó, nagyon is jó!”

Philippe Méziat, Bordeux Jazz Festival, France

„A Djabe mindent tud a zenéről, amit tudni lehet. Ezt bizonyítják a kompozíciók is, a gondosan felépített darabok, precízen kiszámított szólók. Humor és lírai szelídség, felszabadult, sodró lüktetés és érzelmesség váltakozik anélkül, hogy egy pillanatra is érzelgősségbe csapna át.”

Neltz János, Magyar Rádió

„A koncert végére picit más ember lesz belőlünk…”

Nemzetközi DVD Magazin

„A zenei teljesítmény és a produceri munka feltétlenül világszínvonalú, és Steve is meghaladta önmagát. A borító pedig csodás.”

Billy Budis, Steve Hackett managere

„Egymást ösztönzik, gerjesztik, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából. Egyetlen cél, egyetlen érzés hajtja őket, a zene – amelyet játszanak – végtelen szeretete. Ez a Djabe.”

Digitális Házimozi magazin

„A Djabe együttes Witchi Tai To albuma mind tartalmában, mind kivitelében a mai világban egyre nélkülözhetetlenebb profizmussal készült.”

Matók István, Sztereó magazin

„A hangzóélményhez különleges világítástechnika társul – ebbol jön létre az egyéni stílusú, a dzsessz és a world music elemeit ötvöző, az európai mellett az afrikai és ázsiai dallam- és ritmusvilágot is szervesen beépítő produkció. A Djabe már 1995-ös megalakulásakor hasonló stílust képviselt, és egy évvel később megjelent bemutatkozó CD-jük komoly feltűnést keltett szakmai körökben.”

Retkes Attila, Magyar Hírlap

„A Djabe zenészlelkei egyként gondolkodtak. A hangszerek nem is kellékei a számoknak, hanem valamifajta hangulati elemeket kibocsájtó fogalmak. Beleolvadnak a közönség figyelő tekintetébe és a folyamatosan vetített mintákba, fényekbe.”

Underground Magazine

„Akár felold a zene, akár nem, rajtad áll, egy dolog biztos: a különböző zenei stílusok keveredése a magyar földön keresztül különböző zenei hatások és stílusok kavalkadjába kalauzol el!”

Budapest Week

„A Djabe Jazz Band-ben jelenleg hét zenész játszik, akik Varga László, a Kulturális Centrum igazgatójának szavai szerint a „Jazz Fair” hét éve alatt a legjobb koncertet adták.”

Medimurske Novine

„A Djabe zenéjében nemcsak az etno, a dzsessz elemei keverednek, de fergeteges rock témák is, amiket az együttes zenei hangzásába foleg az ütőhangszeren játszó vokalista Sipos András épített be. A legnagyobb sikert egyértelműen Barabás Tamás aratta, köszönhetően messzeföldön híres basszusgitárszólójának.”

Jazz Prešov, X-Cite

„A magyar Djabe együttes a Pozsonyi Jazz Napok 2002 első estjének az egyik legnagyobb meglepetése. Az etnikai hatások Föld körüli worldjazz körútját és a kiváló szólóteljesítményeket azok a hangok koronázták, amelyeket a Djabe tagjai sámánként szólaltattak meg eredeti hangszereken.”

Národná Obroda

„…a vasárnapi Djabe koncert telitalálat volt. Profi, elképesztő, lenyűgöző és még sorolhatnám a jelzőket.”

Rábócki Zsuzsa, Ürömi Tükör

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató