Djabe: Gödöllő 2014 Edition CD
      Gödöllő-2014-Edition-My-way
      Gödöllő-2014-Edition-Desire

A Djabe zenekar legendássá vált Update turnéjáról eredetileg 2004-ben megjelent CD kibővített, remasterizált újrakiadása.
A 2001-ben megújult zenekar Update című lemeze június elején jelent meg. A sajtótájékoztató után a zenekar próbaterembe vonult és felkészült addigi legnagyobb országos turnéjára. Június 21-én csatlakozott a zenekarhoz Ben Castle szaxofonos Angliából.
A turné főpróbájára a Gödöllői Színházban került sor 22-én, majd az első előadásra június 23-án. Érdemes visszahallgatni a 7 tagú Djabe premier előadását, hiszen egy jelentős korszak kezdete volt a zenekar életében. Élvezetes figyelni Ben Castle és Kovács Ferenc színpadi reagálásait egymás játékára. A gödöllői felvétel egyik csemegéje Barabás Tamás „My Way“ címû kompozíciója. Az Update turné négy állomásán készült soksávos hangfelvétel. A budapesti koncert a Flying c. DVD-n jelent meg, a szolnoki koncert az Update 2012-es 5.1-es újrakiadásának extra DVD-jeként sztereóban és 5.1-ben is napvilágot látott. Szintén készült soksávos felvétel a ceglédi Bori Jazz Napokon, a Sportcsarnokban. Ez a koncert a fesztivál miatt rövidebb volt, mint a többi fellépés, melyek általában három órán át is tartottak.
A ceglédi felvétel egyelőre dobozban pihen, keverése és kiadása várat magára.

A gödöllői koncert a turné nyitóállomása volt. Ennek ellenére a produkció már teljesen kiforrott és élvezetes hallgatni. A több mint három órás koncertről 2004-ben a Djabe klub kiadványaként jelent meg ez a CD, melynek egy számmal kibővített változatát tartja kezében a tisztelt hallgató. A keverést Barabás Tamás újra maszterelte, valamint harmadik tracknek bónuszként felkerült az Above the Skies című kompozíció.

Tracklista:

Gödöllő intro
Ly-O-Lay Ale Loya
Above The Skies
Distant Dance
Flying
First Step
Clouds Dance
Desire
My Way
Mayombe
Winter Forest
Barraguira

A lemezen szereplő előadók:

Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitárok
Sipos András – ének, ütőhangszerek
Kovács Ferenc – trombita, szárnykürt, hegedű, ének
Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek
Banai Szilárd – dobok
Ban Castle – tenor és szoprán szaxofon, fuvola, basszus klarinét

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató