DJABE25 – 25 éves jubileumi koncert vendégelőadókkal
Djabe_25_Event_MOMKult_honlap_1

DJABE25
25 éves jubileumi koncert vendégelőadókkal

MOMKult
1124 Budapest, Csörsz u. 18.
2022. március 1. 20:00

Jegyek kaphatók!

Djabe 25 év

A Djabe zenekar az első lemez megjelenése óta eltelt 25 évben figyelemre méltó hazai és nemzetközi karriert futott be.
2000-ben a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége Arany Zsiráf díját, 2001-ben a Magyar Rádió és Televízió eMeRTon díját is elnyerték.
2004-ben nemzetközi PRince Award díjat kaptak és a Táncolnak a kazlak albumot Los Angelesben Surround Music Awardra jelölték.
A következő években különdíjakat kaptak litvániai és fehéroroszországi fesztiválokon.
A Djabe zenekar eddig 42 országban adott közel ezer koncertet, az egyik legkeresettebb magyarországi együttes a külföldi fesztiválokon.
2007 óta rendszeresen koncerteznek és jelentetnek meg közösen lemezeket a világhírű brit Genesis gitárosával, Steve Hackettel.
A Djabe több mint 100 kiadvánnyal rendelkezik. Ebből 6 album az elmúlt 5 évben, az angliai Cherry Red Records gondozásában jelent meg és világszerte kapható az üzletekben.

25 éves jubileumi koncert

A jubileum alkalmából visszatérnek egyik kedvenc koncerthelyszínükre, a budapesti MOMKultba, ahol több koncertfelvételük is készült az elmúlt 15 évben.
A koncerten a zenekar átfogó képet ad az 1996 – 2000, a 2001 – 2016 és a 2017 – 2022 közötti mindhárom fontos korszakáról. Ebben a zenekar mostani felállása mellett a Djabe korábbi tagjai is segítségükre lesznek. Olyan kompozíciók is el fognak hangozni, melyeket több mint 15 – 20 éve nem játszott az együttes.

A koncert a MOMKult Színháztermében, 2022. március 1-én, este 8 órától kerül megrendezésre.

Djabe: Barabás Tamás – basszusgitár, Égerházi Attila – gitár, Kaszás Péter – dobok, ének, Koós-Hutás Áron – trombita, Nagy János – billentyűs hangszerek.

Vendégelőadók: Kovács Ferenc – hegedű, trombita, Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek, Muck Ferenc – szaxofon, Karvaly Tibor – hegedű, Szabó László – szitár, + meglepetés vendég

Az est folyamán a legaktuálisabb The Magic Stag lemez anyaga mellett végig kalauzolják a nézőket az elmúlt 25 év jelentősebb mérföldköveinek számító albumokon és kompozíciókon.

Djabe25

Djabe: First Album Revisited LP/2CD/DVD/Hi-Res digital download

A programban elhangoznak a 25 évvel ezelőtt megjelent első albumról is kompozíciók. Erre az is apropót ad, hogy a zenekar november 25-én megjelentette a lemez felújított és kibővített változatát Djabe: First Album Revisited címmel LP, 2CD, DVD és nagyfelbontású digitális kiadásban.

További információ

djabe.hu

Djabeworld on Facebook

Djabe: Haqar Qim
Djabe: Leaving The Desert
Djabe: We Are Okay
Djabe: Coffee Break live 2019
Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató