Djabe & Steve Hackett – The Journey Continues Tour 2022

Augusztus 17. – Bécs, Porgy & Bess
Jegyek
Augusztus 18. – Budapest Jazz Club
Jegyek
Augusztus 19. – Debreceni Egyetem, Liszt Terem
Jegyek
Augusztus 20. – Olomouc, Bounty Rock Cafe
Jegyek
Augusztus 21. – Győr, Richter Terem
Jegyek

Az eredetileg 2020-re tervezett, de előbb 2021-re, majd 2022-re elhalasztott koncertekre, az eredetileg megváltott jegyek érvényesek.

DJABE & STEVE HACKETT PROJEKT

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, közel két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta Steve számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt öt évben elkészült 6 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott, e nem mindennapi formáció számára. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms And Rocking Rivers (2017), Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes (2017) és Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes (2018) és Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia (2019), Djabe: The Magic Stag (2020) és Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues (2021) albumok, a nemzetközileg is rangos, angliai lemezkiadó, a Cherry Red Records gondozásában, globálisan kerültek kiadásra. Mindegyik kiadvány sokezres példányszámban fogyott világszerte, és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban és Brazíliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában.

2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több, mint ezeréves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Itt három napot közös zenéléssel indítottak és fejeztek be. A felvételek között a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. 24 sávos analóg szalagra készültek a felvételek, melyeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa és zeneszerzője, Barabás Tamás formálta kompozíciókká. Az így született anyag, a Life Is A Journey – The Sardinia Tapes újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között – meghatározásként leginkább az instrumentális és progresszív jelzők illenek hozzá.

A 2021. május 28-án megjelent Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues koncertalbum anyagát a 2019-es azonos nevet viselő koncert turnéjuk záró állomásán, Nyíregyházán rögzítették. A kiváló hang és képanyag többféle formátumban is elérhető. 2CD/DVD, 2LP és negyedsávos magnószalag formájában, valamint az összes digitális platformon.

A Djabe & Steve Hackett 2022-es turné alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis, Steve Hackett és Djabe klasszikusok is helyet kapnak a műsorban. Ezen felül játszani fognak a Csodaszarvas albumról is.
A zenekar előadásmódjában ötvözi a jazz, világzene és a progresszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét, de akár egyetlen kompozíciót tekintve is.

Steve Hackett – gitár, ének, szájharmonika
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Nagy Ábel – billentyűs hangszerek
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Oláh Gábor – dob

Nemzetközi kritikák a Djabe együttesről

„Az egyik legjobb fúziós zenekar a világon.” – John Nugent, az International Jazz Festival producere
„A legjobb zenekar, akikkel valaha játszottam.” – Steve Hackett, a Genesis gitárosa
„Mi itt mindannyian azt gondoljuk, hogy a Djabe nagyon jó zene!” – Mia Hansson, Stockholm Jazz Festival
„Ez egy nagyon érdekes és sokrétűen változatos zene.” – Maurycy Meczekalski, az Od Nowa Club vezetője
„Ez a legcsodálatosabb zenék közül való, és a produceri munka is kitűnő.” – Brian Dempster, Hollywood International Jazz Festival
„Egymást ösztönzik, gerjesztik, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából. Egyetlen cél, egyetlen érzés hajtja őket, a zene – amelyet játszanak – végtelen szeretete. Ez a Djabe.” – Digitális Házimozi magazin

Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues

Djabe & Steve Hackett: Castelsardo At Night

Djabe & Steve Hackett: Firth Of Fifth

Djabe & Steve Hackett: Buzzy Island

Djabe & Steve Hackett: Los Endos

Djabe & Steve Hackett: Clouds Dance

Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató