Djabe – 20 Dimensions

A 20 éves jubileumát ünneplő zenekar 2016-os stúdióalbuma és dupla DVD kiadása

Djabe: 20 Dimensions CD

A Djabe zenekar 2016-os stúdióalbuma a tőle megszokott újító szellemben készült.

A korábbi Forward albumhoz képest, mely a Miskolci Szimfonikusokkal való együttműködésre épült, most sokkal inkább a zenekar akusztikus és fúziós vonala került előtérbe, helyenként megfűszerezve modern elektronikával. A 20 darabot, azaz dimenziót tartalmazó lemez keretes szerkezetű. Az elején megfogalmazzák a lemez koncepcióját adó dimenziók alapvetéseit, a 20. darab pedig filozofikus összefoglalása az elhangzottaknak és iránymutatás a folytatásra. A Barabás Tamás és Égerházi Attila által megkomponált felvételeket 9 improvizáció (Transition 1-9) köti össze. Ezeken az improvizációkon nem csak a zenekar alaptagjai, hanem Malik Mansurov (tar) és Kovács Sára (didgeridoo, fuvola) is közreműködtek. Barabás Tamás kompozíciói a tőle megszokott lendületes és sodró virtuóz darabok, az Égerházi Attilával közös kompozíciók a Djabe első időszakára jellemző lírai hangvételű felvételek.

Megszokhattuk, hogy Djabe stúdióminőségben is piacra dobja albumait surround és stereo változatban is.

A 24 bit/96kHz MLP 5.1, MLP 2.0 hangsávok úgy szólnak mint a stúdió felvétel. A kínálatot DTS 5.1, és PCM 2.0 egészíti ki. A stúdiófelvételeket tartalmazó DVD-Audio lemez mellé egy DVD-Video korong is került a csomagolásba, melyen az album 2016. ápriliselsejei lemezbemutató koncertjének egy órás verziója látható. Az extra a lemezen a Transition-öket aláfestésként felhasználó film is helyet kapott, melyet a zenekar a turnéi során rögzített Super8-as filmekből vágott össze. Ez az összeállítás nem csak azért érdekes, mert bepillanthatunk a kulisszák mögé, hanem a kilenc Transition egyben meghallgatható.

20_dim_dvd
Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató