Djabe – Live in Blue LP – Quality Vinyl Project Edition 2021

21 

140 grammos, fekete vinyl LP, 4 oldalas új kibővített borítóval, QVP külső műanyag borítóban.Limitált kiadás, mindössze 200 darab készült belőle.

A Live in Blue kiadványsorozat LP változatának új, limitált kiadása a Quality Vinyl Project sztenderdjei szerint készült el. Az új, kibővített borító 16 új fotót és extra leírást tartalmaz.

A felvételek a Down And Up sztereó és surround turnék alkalmával készültek 2012 – 2014 között Magyarországon, Európában és Kanadában. Az előadásokhoz gyakran csatlakoztak a zenész barátok. Így a kiadványon jelentős szerep jutott a vendégeknek is. Steve Hackett gitározott a Genesisből, Gulli Briem ütőhangszeren és dobon játszott a Mezzofortéből, és a New Yorkban élő kanadai szaxofonos John Nugent (Tony Bennett, Ella Fitzgerald, Woody Herman Orchestra) tette teljessé a vendégek listáját.  A 2013. november 10-i Miskolci koncert különösen rendhagyó lett, hiszen a Miskolci Szimfonikusok is közreműködtek a programban. 

A Live in Blue LP, a koncerteken szereplő mindegyik színpadi felállásból ad izgalmas ízelítőt. Hallható rajta a Djabe vendégek nélkül két kompozícióban. A Los Sipos a miskolci koncertből és a Life Spirit a 2014-es Óbudai Fesztiválról. Ez a két felvételt csak ezen LP-n lehet megtalálni a teljes Live in Blue kiadványsorozatot tekintve. 
A Djabe Steve Hackettel játszik az Ace of Wands felvételén Miskolcról. Szintén Miskolcon készült a Jacuzzi és az Overnight Sleeper ahol Kovács Zoltán hangszerelte és vezényelte a szimfonikusokat. Szólistaként Kovács Sára fuvolázott, Steve Hackett gitározott. 
A Djabe 2013-ban a PECSA Music Hallban rögzítette az LP anyagának többi felvételét, ahol Gulli Briem és John Nugent voltak a vendégzenészek. Ezek a darabok két hosszú egyveleg formájában adnak ízelítőt a zenekar pályafutásának első 20 évéből, hiszen a Take on-ig mindegyik stúdió albumról tartalmaznak kompozíciókat.

Track lista

Side A

Indian Experience (Barabás)
End of a Beautiful Day (Barabás – Égerházi)
Hang Song (Briem – Barabás)
This is not America (Bowie – Metheny – Mays)
Butterfly (Barabás)
House on the Hill (Barabás – Égerházi)
Los Sipos (Barabás)

Side B

Ace of Wands (Steve Hackett)
Jacuzzi (Steve Hackett)
Overnight Sleeper (Steve Hackett)
Hortobágy at Winter (Barabás)
Clouds Dance (Barabás – Égerházi)
First Step (Barabás – Égerházi)
Distant Dance (Égerházi)
Life Spirit (Égerházi – Barabás)

A lemezen szereplő előadók

Szilárd Banai – drums
Tamás Barabás – bass guitar
Attila Égerházi – guitar, percussion
Ferenc Kovács – trumpet, violin
Zoltán Kovács – keyboards
Gulli Briem – hang, djembe, shaker, drums
John Nugent – tenor and soprano saxophone
Miskolci Szimfonikus Zenekar

Megjelenés: 2021. március 5.

Product Description

17 perces részlet youtube részlet az albumból:

Érdekelhetnek még…

 • Djabe: Live in blue 2CD

  Djabe: Live in blue 2CD

  18 
 • Djabe: Live in blue DVD

  Djabe: Live in blue DVD

 • Djabe: Down and Up - Live in Budapest DVD

  Djabe: Down and Up – Live in Budapest DVD

 • Djabe: Live in blue LP

  Djabe: Live in blue LP

  21 
 • Djabe: Live in blue Blu-ray

  Djabe: Live in blue Blu-ray

  18 
 • Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató