Steve Hackett & Djabe

Summer Storms and Rocking Rivers CD + DVD 

2017_Summer_Storms Esoteric

A Djabe special guest Steve Hackett formáció 2011-es pozsonyi koncertfelvétele eddig csak dupla vinyl lemezen jelent meg 2013-ban a Gramy Records gondozásában. 2017-ben az angliai Cherry Red Records Esoteric Antenna label-jén keresztül kibővített CD+DVD digipak boksz formátumban adja ki. A CD a koncert 78 perces változatát tartalmazza. A zárószám a Los Endos 2012-ben Budapesten került rögzítésre. A DVD-n a teljes pozsonyi koncertfelvételt közreadják, 97 perc hosszúságban. A korongon a turnén rögzített dokumentumfilm és további extrák is helyet kaptak.
Az Esoteric Antenna közleménye kiadványról:
Az Esoteric Antenna büszkén adja közre a legendás gitáros Steve Hackett koncertalbumát, melyet a tehetséges magyar zenekarral a Djabéval készített. A csodálatos koncert CD+DVD boxban (NTSC formátum, régió kód nélkül) kerül forgalomba, melyet a Genesis gitárosa a Djabe zenekarral Pozsonyban és Budapesten rögzített. A DVD tartalmazza a teljen koncertet, valamint bónusz koncert és promóciós videókat, és egy dokumentumfilmet a turnéról. A Summer Storms and Rocking Rivers anyagát 2011 júliusában vették fel Pozsonyban, a Los Endos kompozíciót pedig 2012-ben Budapesten. A felvétel tartalmaz Steve Hackett szóló pályájáról ismert felvételeket, ilyen a The Steppes, vagy az Ace of Wands. Ugyanakkor hallhatunk olyan Genesis klasszikusokat is, mint a Firth of Fifth, az In That Quite Earth és a Los Endos. A Djabe 20 évvel ezelőtt alapított zenekar, mely az egyik legismertebb jazz együttes nemzetközi szinten Magyarországtól. Elbűvölő fúziós jazz rockot játszanak. A pozsonyi koncerten az alábbi felállásban szerepeltek: Kovács Ferenc: ének, trombita, hegedű; Kovács Zoltán: billentyűs hangszerek; Égerházi Attila: gitár, ütőhangszerek; Barabás Tamás: basszusgitár és Banai Szilárd: dobok. A Djabe 2002 óta számos koncertet adott világszerte. A közös turnézást 2007-ben kezdték el Steve Hackettel. A koncerteken a Djabe kompozíciók mellett Genesis és Hackett szóló számokat is játszanak. A romániai Garana Jazz Fesztiválon tizenháromezer ember előtt léptek fel, és most itt van a Summer Storms and Rocking Rivers, ahol tetten érhetjük csodálatos együttműködésüket a színpadon. A DVD a teljes koncert mellett tartalmaz egy dokumentumfilmet a turnéról, a Jacuzzi / Overnight Sleeper darabokat, melyeket a Miskolci Szimfonikusokkal rögzítettek 2013. novemberében, valamint a Tears for Peace című Djabe dal promóciós klipjét.

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató