Országos premier a Hifi Show kiállításon – Djabe: Witchi Tai To 2LP!

A Djabe 80 négyzetméteres kiállítóteremben mutatja be High-End minőségű kiadványait a HIFI SHOW-n a Hilton Budapest City M szintjén, október 27-28.

Djabe: Witchi Tai To 2 LP - 20th Anniversary Edition - 45RPM

DJABE: WITCHI TAI TO 2LP – 2 x 180 gr, half speed cut, 45 RPM album

A Witchi Tai To a Djabe történetének egyik legsikeresebb lemeze. 1998-ban jelent meg, és kiváló zenei és hang minősége miatt hamar népszerű lett a Hi-Fi és High-End berendezéseken zenét hallgatók körében. Olyannyira, hogy a 20 évvel ezelőtt Angliában nyomott hanglemezváltozatra még ma is sokan etalonként tekintenek, és gyakran használják berendezéseik tesztelésére.
A hangfelvétel megjelenésének 20-ik jubileumára, a kiadó elhatározta, hogy az eredeti LP hangminőségét jóval túlszárnyaló korongokat ad a zenerajongók kezébe.
A lemezen a Djabe akkori felállása hallható, Sipos András – ének, ütőhangszerek; Égerházi Attila – gitár; Barabás Tamás – basszusgitár; Muck Ferenc – szaxofon.
A Witchi Tai To volt a Djabe zenekar második sorlemeze. 2000-ben az Év Világzenei Albuma díjat nyerte el Magyarországon. A 20 évvel ezelőtti vinyl változatot Angliában préselték, a nyomólemez vágását pedig szintén az Abbey Road Studios végezte. Az album rövid idő alatt a High-End hangrendszerek tesztlemezévé vált – nem csak az LP, de a CD változat is, hiszen remek lehetőség nyílt így az analóg és digitális hordozó összehasonlítására.

2015-ben a Witchi Tai To 2CD+2DVD deluxe újrakiadásban, mediabook formájában jelent meg – Barabás Tamás új sztereó, surround keverésével, rengeteg audiovizuális extrával.
2018-ban a 20 éves jubileumi vinyl kiadásra Égerházi Attila új analóg mesterszalagokat készített a 2015-ös keverés felhasználásával az Abbey Road Studios számára, ahol a kiadó a félsebességes lemezvágást megrendelte. Az album 20 év után visszatért az Abbey Roadra.
A félsebességes vágást Miles Showell mastering egineer végezte egy egyedileg épített Neumann VMS 80 lemezvágó berendezéssel. A lemez forgási sebessége 45 RPM, ami a hanglemezen elérhető legtökéletesebb hangminőséget biztosítja, különösen félsebességes vágás esetén.
A minőség biztosítására az utolsó munkafázisban a préseléskor is figyeltünk, ezért készítettük a lemezt, Európa legjobb gyárában a hollandiai Record Industryban.

A dupla formátum a 45-ös sebesség ellenére plusz 15 perc játékidő biztosított a zene számára, így a nemcsak minőségben, hanem tartalomban is előre lépett a 2018-as kiadás. A kiadvány 10 több mint 10 perccel hosszabb a 20 évvel ezelőtti kiadásnál.

Tematikus lemezbemutató előadások, zenehallgatás és vásár a Djabe zenekar High-End minőségű kiadványainak bemutató termében az M szinten.

október 27. szombat

10:00 – Bemelegítő zenehallgatás – Djabe: Witchi Tai To (half speed cut, 45 RPM)
11:00 – Half speed vágás az Abbey Road Stúdióban – Witchi Tai To
12:00 – A mesterszalagok, a lakklemez, a tesztlemez és végleges Witchi Tai To 45 RPM kiadvány összehasonlítása
13:00 – A Djabe kiadványainak hallgatása mesterszalagokról és LP-ről (Life Is A Journey, Forward Live, Flow, Live in Blue)
14:00 – A Witchi Tai To készítésének története az alkotók közreműködésével. Égerházi Attila gitár, producer; Barabás Tamás – basszusgitár, hangmérnök; Muck Ferenc – szaxofon
15:00 – A 20 évvel ezelőtti Witchi Tai To és az új 45 RPM félsebességes vágású lemez összehasonlítása LP-ről.
16:00 – A Witchi Tai To album dedikálása – Muck Ferenc, Égerházi Attila, Barabás Tamás, aláfestésként az új album hallható masterszalagról
17:00 – A Djabe & Steve Hackett Life Is A Journey – The Sardinia Tapes és a Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes albumok bemutatása

október 28. vasárnap

10:00 – Bemelegítő zenehallgatás – Djabe: Witchi Tai To (half speed cut, 45 RPM)
11:00 – Half speed vágás az Abbey Road Stúdióban – Witchi Tai To
12:00 – A mesterszalagok, a lakklemez, a tesztlemez és végleges Witchi Tai To kiadvány összehasonlítása
13:00 – A Djabe kiadványainak hallgatása mesterszalagokról és LP-ről (Life Is A Journey, Forward Live, Flow, Live in Blue)
14:00 – Új half speed 45 RPM album előkészületben. Az Update 2LP bemutatása mesterszalagról és az Abbey Roadban vágott mester lemezekről.
15:00 – A Djabe & Steve Hackett Life Is A Journey – The Sardinia Tapes és a Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes albumok bemutatása.
16:00 – A Djabe Flow és Forward Live albumainak bemutatása
17:00 – Happy Hour – a maradék Djabe LP készlet értékesítése 15% kedvezménnyel.

A kiállítás során az összes Djabe hanglemez, DVD-Audio és mesterszalag megvásárolható lesz a bemutatatóteremben, az előadások szünetében és a beszélgetések alatt. A demóhallgatások szüneteiben az összes kiadvány meghallgatható lesz az Audiotechnika lemezjátszóival és fejhallgatóival.

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató