Nagyszabású Djabe lemezbemutató a 20. Hifi Show rendezvényen

 

djabe_sheafs_are_dancing_3lp_with_jackets_800x800

A Djabe bemutatóterem a 2018. évi Hifi Show egyik kiemelkedő sikere volt, ahol Magyarország elsőszámú Jazz/World együttese High End minőségű hanglemezeit és analóg mesterszalagjait mutatta be. Ebben az évben is visszatérnek a Hilton Budapest City Tokaj termeibe, ahol október 26-án és 27-én 192 m2-en mutatják be legújabb vinyl LP kiadásukat.

Djabe: Táncolnak a kazlak – 3LP box

Half-speed cut, Abbey Road Studios, Miles Showell által
Gyártó: Record Industry, Hollandia
3 × 180 gr, 5 × 45 RPM, 1 × 33 RPM

A Táncolnak a kazlak a Djabe zenekar egyik legsikeresebb albuma, mely a 20. Hifi Show alkalmából megjelenik tripla vinyl LP formátumban is!

Az album a legjobb minőségű analóg kivitelt kapta. Égerházi Attila új mesterszalagokat gyártott, melyekről a londoni Abbey Road Stúdióban, a világ egyik legismertebb hangmérnöke, Miles Showell készített félsebességen vágott mesterlemezeket, majd ezek felhasználásával Európa legjobb gyárában, a Record Industryban préselték a vinyleket. A lehető legjobb hangzás érdekében a lemezek 45-ös fordulaton pörögnek. Az eredetileg 2003-ban megjelent, közel 80 perces zeneanyag öt oldalra fért el, a hatodikra pedig bónusz koncertfelvételek kerültek a 2007-es Sipi emlékkoncertből, 33-as fordulaton. Olyan számokat választottak, melyek a Táncolnak a kazlakról valók és Steve Hackett, a Genesis gitárosa is közreműködött rajtuk. Steve számára a Táncolnak a kazlak volt az első Djabe lemez, amelyen szerepelt. A Táncolnak a kazlak a Djabe egyik legsikeresebb albuma, mely kinyitotta a világot a zenekar számára. 2003-ban jelölték az év világzenei album díjára. 2004-ben nemzetközi PRince Award díjat kapott, valamint Los Angelesben Surround Music Awardra is jelölték.

Barabás Tamás basszusgitáros és Égerházi Attila gitáros kompozíciói a 20. század egyik legnagyobb alföldi festőművész legendájának, Égerházi Imre alkotásainak hatására születtek. A lemez szemet gyönyörködtető csomagolása visszaadja a festmények egyedi hangulatát. A Djabe bemutatóterem egyik érdekessége, hogy az albumban szereplő 15 festmény közül több is kiállításra kerül.

A Djabe zenekar a Táncolnak a kazlak albumot a High-End rendszerek csúcsát jelentő Sonus faber, McIntosh és Audio Research berendezéseken mutatja be hanglemezről, mesterszalagról, és a Hifi Show történetében először élőben is!

A nagyteljesítményű McIntosh erősítők és Sonus faber Aida hangfalak lehetővé teszik, hogy klub méretű koncerthelyszíneken a közönség High-End berendezéseken élvezze az élő zenét is.

A DJABE bemutatóterem programja
M szint, Tokaj A – B    Október 26. és 27.

A kiállítás ideje alatt kapható az összes Djabe LP, CD, DVD, DVD-Audio és Blu-ray kiadvány, valamint egyes félsávos mesterszalagok és negyedsávos műsorosszalagok is.
A koncertek utáni 10 perces szünetekben a művészek dedikálják a kiadványokat.

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató