Djabe: Take on DVD-Audio


Ez az album egy korszak vége és egy másik kezdete a Djabe életében. Lezárultak a felvételek, a koncertek Sipivel. A Take on minden számában feljátszotta az ütőhangszereket, és három kompozíció kivételével az éneklést is sikerült befejeznie. Nem siettek, hiszen nem készültek arra, hogy elmegy. A kompozíciók, akárcsak az Életképek esetében Barabás Tamástól származnak. Az ő gondos munkáját élvezhetjük az Égerházi Attila által hozott számok esetében is. A Djabe az elmúlt években jelentős tényezővé vált a nemzetközi zenei életben. Köszönheti mindezt a csapat a kifejlett és magas művészi színvonalának. A klasszikus Djabe felállást vendégzenészek egészítik ki. Két kiváló szaxofonos, Ben Castle Angliából és John Nugent Rochesterből, az Egyesült Államokból. Mind John, mind Ben világklasszisokkal dolgozott és dolgozik folyamatosan. Az album különleges zenei szereplője az azerbajdzsáni Malik Mansurov, aki ősi pengetős hangszerének, a tarnak világhírű mestere. A zenekar a bakui Jazzfesztiválon játszott először Malikkal. Itthoni vendég a lemezen Budai Sándor prímás és zenekara. Cigányzene először tűnik fel Djabe albumon. A vendégek mellett természetesen ne feledkezzünk meg a Djabe tagjairól sem, hiszen ez a lemez alapvetően az ő alkotásuk. Mindenki csúcsformában játszik az albumon. Barabás Tamás személyre szabottan írta meg a szólamokat, helyezte el a szólókat.

Az új Djabe album méltó folytatása az eddigi hagyományoknak.
A DVD audio változat a CD anyagát tartalmazza surround keverésben. A zene mellett videók is felkerültek a korongra. 2007. szeptember 7-én három kamerával került rögzítésre Sipos András utolsó koncertje a Debreceni Jazznapokon. Az 50 perces felvétellel emlékezhetünk Sipire. Sipos András utolsó stúdiólemeze a zenekarral. A lemez összefoglalja mindazt, amit a Djabe 12 év alatt megtanult és megmutatott a zenéből.
„Váratlan, egyedi és szórakoztató.” (Jeff Spevak, Rochester City News, USA)

Tracklista:

Take on
Kilinama
Then and Now
Butterfly
At Night
Los Sipos (homage to Sipi)
Crazy Morning
Afro Dance
Wind and Bell
Sárika
End of a Beautiful Day 

DVD Extra:

Djabe Koncert, Debrecen Jazz Days 2007, szeptember 7, 51 perc
Intro
Clouds Dance
Omachule
Djabe
Shepherd’s song
Bass solo
Distant Dance
Witchi Tai To

A lemezen szereplő előadók:

Sipos András – ének, ütőhangszerek
Banai Szilárd – dobok
Barabás Tamás – basszusgitár, ütőhangszerek
Égerházi Attila – gitárok
Kovács Ferenc – trombita, szárnykürt, hegedű
Kovács Zoltán – zongora
Ben Castle – tenor és szoprán szaxofon
John Nugent – tenor szaxofon
Malik Mansurov – tar, oud
Budai Sándor prímás és cigányzenekara

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató