Djabe: Live in blue 4 track reel-to-reel
RELEASED: 2017
ARTIST: Djabe
LABEL: GR1993 Records
CATALOGUE NUMBER: GR-116
NUMBER OF DISCS: 1
Djabe: Live in blue 4 sávos magnószalag

A Djabe – Live in Blue című albumának LP változata négysávos magnószalagon is elérhető! A Djabe 2012 – 2014-es turnéin rögzített Live in Blue című koncertalbum vinyl változata elismerten vált a High-End rendszerek tesztlemezévé. Ez az anyag most magnószalagon is elérhetővé vált. A négysávos változat a házi hi-fi magnókra készített 19 cm/s sebességű csúcsminőségű műsoros szalag.  A felvételek egyesével készülnek a zenekar stúdiójában és hangmérnökeinek kezei alatt kiváló minőségű mesterszalagokra.

A 4 sávos magnószalag a Djabe webshopban rendelhető.

A Djabe 2012-ben a Down And Up album megjelenése kapcsán nagyszabású koncertkörútba kezdett és 2014 nyaráig emlékezetes fellépések sorát adták Magyarországon, Európában és Kanadában. Az előadásokhoz gyakran csatlakoztak a zenekar zenész barátai is. Így a kiadványon jelentős szerep jutott a vendégeknek is. Steve Hackett gitározott a Genesisből, Gulli Briem ütőhangszeren és dobon játszott a Mezzofortéből, és a New Yorkban élő kanadai szaxofonos John Nugent (Tony Bennett, Ella Fitzgerald) tette teljessé a vendégek listáját. A 2013. november 10-i Miskolci koncert különösen rendhagyó lett, hiszen a Miskolci Szimfonikusok és Kovács Sára fuvolán is közreműködött a programban. A Live in Blue kiadványok első darabja, a vinyl LP, a koncerteken szereplő mindegyik színpadi felállásból ad izgalmas ízelítőt. Hallható rajta a Djabe alapfelállásától (Barabás, Banai, Égerházi, Kovács Ferenc, Kovács Zoltán) a Los Sipos a miskolci koncertből és a Life Spirit a 2014-es Óbudai Fesztiválról. A Djabe Steve Hackettel játszott az Ace of Wands felvételén Miskolcon. Itt készült a Jacuzzi és az Overnight Sleeper ahol Kovács Zoltán hangszerelte és vezényelte a szimfonikusokat. Kovács Sára fuvolázott, Steve Hackett gitározott. A Djabe 2013-ban a PECSA Music Hallban rögzítette az LP anyagának többi felvételét, ahol Gulli Briem és John Nugent voltak a vendégzenészek. Ezek a darabok két hosszú egyveleg formájában ízelítőt adnak a zenekar teljes pályafutásából, hiszen a Take on-ig mindegyik albumról tartalmaznak kompozíciókat.
Jozé (Bese Jozefák László) rock producer, zenei újságíró (Rock Diszkont, RockinforM, Ellensúly, Passzió, Értékmegőrző, stb.) kritikája:

Djabe – Live in Blue LP (GR1993 Records / 2015)

A 2015. év első Djabe kiadványa a Down and Up turné érdekesebb felvételeiből szemezget. Égerházi Attiláék ezzel, az újabb rendkívül igényes kiadvánnyal ismét szintet ugrottak. A Live in Blue LP példaértékű mind tartalmában, mind kivitelében, mind minőségében.
A 180 grammos audiofil hanglemez egy coloured vinyl, vagyis egy gyönyörű, átlátszó kék színű LP. Limitált kiadás, melyből mindössze ötszáz darab sorszámozott példány készült. Ízléses, csodaszép tasakban. Öröm kézbe venni. Még a Djabe / Gramy katalógus korábbi darabjaihoz viszonyítva is kiemelkedő a hangfalakból áradó zene összhatása. A tiszta élettel teli hangzás erőteljes, egészséges dinamikával társul. Közhelyek, de kevésszer voltak ennél igazabbak, aktuálisabbak. Igencsak meg lennék lepve, ha a Live in Blue nem kerülne be nagyon hamar a komoly hifisták, illetve a világ mértékadó audió-szalonjainak gyakran forgatott tesztlemezei közé.

 

Tracklista:

A oldal

Indian Experience (Barabás)
End of a Beautiful Day (Barabás – Égerházi)
Hang Song (Briem – Barabás)
This is not America (Bowie – Metheny – Mays)
Butterfly (Barabás)
House on the Hill (Barabás – Égerházi)
Los Sipos (Barabás)

B oldal

Ace of Wands (Steve Hackett)
Jacuzzi (Steve Hackett)
Overnight Sleeper (Steve Hackett)
Hortobágy at Winter (Barabás)
Clouds Dance (Barabás – Égerházi)
First Step (Barabás – Égerházi)
Distant Dance (Égerházi)
Life Spirit (Égerházi – Barabás)

A lemezen szereplő előadók:

Szilárd Banai – drums
Tamás Barabás – bass guitar
Attila Égerházi – guitar, percussion
Ferenc Kovács – trumpet, violin
Zoltán Kovács – keyboards
Gulli Briem – hang, djembe, shaker, drums
John Nugent – tenor and soprano saxophone

 

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató