Djabe with MSO: Forward Live 2LP
RELEASED: 2018
ARTIST: Djabe and the Hungarian Symphony Orchestra Miskolc
LABEL: GR1993 Records
CATALOGUE NUMBER: GR-130-1
NUMBER OF DISCS: 2
Djabe: Forward Live 2LP

A Djabe zenekar 2014-ben jelentette meg Forward címmel a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közösen készített albumát. A kritika és a hallgatók szerint is a zenekar pályafutásának legnagyobb szabású műve készült el. A lemez egyik legfőbb erénye, hogy olyan kompozíciók születtek, ahol a szimfonikus zenekar és a Djabe megszólalásban egyenrangú partnerek, a két zenei világ teljesen kiegészíti egymást, együtt képeznek egy új egységet. Sokak szerint ez az eddig készült legjobb Djabe lemez.
A műveket Barabás Tamás és Égerházi Attila jegyzik, a szimfonikus részeket Barabás Tamás írta, a szimfonikusok hangszerelését Kovács Zoltán készítette el.
Az album koncert bemutatójára 2015. november 10-én került sor Budapesten a Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A Djabe és a Miskolci Szimfonikus Zenekar a teljes albumot eljátszotta. A karmester Reményi József volt. A Forward album anyaga mellett, a koncert műsorát két órásra kiegészítendő, Barabás Tamás szimfonikus verzióban újraértelmezte Jégvilág című kompozícióját, és született egy egyveleg régebbi Djabe számokból, szintén a szimfonikusokkal kiegészülve.
A stúdió felvételen több vendégzenész is játszott, akik közül szerepükben a két legjelentősebb muzsikus, az azerbajdzsáni taros Malik Mansurov, és a hazai tablás Mótyán Tibor szintén ott volt az előadáson. A koncert kétféle kiadványban is hozzáférhető. A vinyl változat Európa legjobb hanglemezgyárában a hollandiai Record Industryban készült. A dupla 180 grammos fekete korongok a lehető legjobb audiofil minőségben adják vissza a koncert hangzását. A kihajtható (gatefold) borítón gazdag képanyaggal illusztrálva olvashatunk az album és a koncert történetéről. A lemezeket antisztatikus műanyagbélésű tasak védi (poly inner bag).

Tracklista

A oldal
Forward, Mr. East, Hang Out,

B oldal
New Words, Life Spirit, Kilinama

C oldal
Wind Tale, Flying, Iceworld, Twin Pines,

D oldal
My Day, Hortobágy At Winter, Clouds Dance, First Step, Dark Soup, Butterfly, House On The Hill

A koncerten közreműködött előadók:
Miskolci Szimfonikus Zenekar;
Barabás Tamás – basszusgitár; Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek;
Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek; Malik Mansurov – tar;
Kovács Ferenc – trombita, hegedű, ének;
Banai Szilárd – dob; Mótyán Tibor – tabla, ütőhangszerek

 

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató