Djabe – The Magic Stag lemezbemutató turné 2021 június 2 – 5.

Június 2. Győr, Vaskakas, Bartók Terem 20 óra
Előzenekar – RAS Q 19 óra
Jegyvásárlás

Június 3. Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Kar, Liszt Terem 19 óra
Jegyvásárlás

Június 4. Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház, 20 óra
Jegyvásárlás

Június 5. Budapest Jazz Club, 19 óra
Jegyvásárlás

A Djabe a magyarországi zenekarok közül egyedülálló módon 4 éven belül már az ötödik lemezét jelentette meg Angliában. Ezúttal nem Djabe & Steve Hackett név alatt adta ki az albumot az egész világon ismert Cherry Red Records, hanem az előadó kizárólag a Djabe. Ezzel óriási lépést tett előre az őt megillető pozíció kivívására a nemzetközi zenei életben.

A fentiek nem jelentik azt, hogy Steve ne szerepelne az albumon, hiszen a lemez koncepciója és a címadó dal szövege neki és feleségének köszönhető. A Hackett házaspárt és alkotó párost Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette a The Magic Stag megírására. Ezzel el is indították egy határozott úton a Djabe zenei és kreatív arculatáért felelős alkotókat. Barabás Tamás és Égerházi Attila elhatározták, hogy a magyar népzenei kincs minél több elemét beépítik a címadó Csodaszarvas szerzeménybe, és törekednek a világzenei elemek felhasználására a többi kompozíció esetében is. Az albumot pedig a 2003-ban nemzetközileg is nagyon sikeres Táncolnak a kazlak mintájára, Égerházi Imre festményeinek koncepciójára, az alkotások „megzenésítésére” építik. Az életmű alapos áttanulmányozása után teljes egyetértésben választották ki az albumban szereplő további festményeket, melyekhez az egyes szerzemények köthetők. Steve Hackett nem csupán a címadó kompozíció szövegét írta feleségével, Jo Hackettel karöltve, de narrátorként, valamint hét számában gitárosként is szerepel az albumon.

A felvételek ötvözik a progresszív rock, a jazz, a világzene és a magyar népzene elemeit. Az angol kiadó beharangozójában kitér arra, hogy a Djabe napjainkban a világ egyik legkiválóbb progresszív/jazz/világzenei fúziós zenekara.

Az ezredfordulóra Égerházi Imrét festőművészt az Alföld egyik vezető mestereként tartották számon. Festészete és művészi szervezőtevékenysége, valamint az alkotói közösségek és alkotótársak iránti elkötelezettsége elismerést hozott számára Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt.

A zenekar tagjai:

Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – szárnykürt, trombita
Nagy János – billentyűs hangszerek
Kaszás Péter – dobok, ének
Vendégzenészek:
Muck Ferenc – szaxofon
Szabó László – szitár, gitár
Karvaly Tibor – hegedű

A budapesti koncertbe online bekapcsolódik Steve Hackett Londoni otthonából.

A győri koncerten a Djabe előtt fellép a RAS Q zenekar

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató