Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes

Új stúdió album – 2LP, CD+DVD digipak set, 4 sávos mesterszalag

Steve Hackett, a Genesis gitárosaként lett ismert a világon. Jelenleg is aktív előadó, akinek folyamatosan jelennek meg lemezei és a világ minden táján rendszeresen koncertezik.

A Djabe zenekar a jazz/world fusion stílus elsőszámú magyarországi képviselője. 22 éves pályafutásuk alatt számos magyar és nemzetközi díjat nyertek, több mint 50 kiadványuk jelent meg, és 42 országban koncerteztek az elmúlt 16 évben. Steve Hackett-tel 2003-ban kezdődött az együttműködésük, amikor játszott a Djabe Táncolnak a kazlak c. lemezén. 2007 óta folyamatosan koncerteznek Európában és Ázsiában, több közös kiadványuk (CD, DVD, vinyl és Blu-ray) jelent meg. A romániai Garana jazz fesztiválon 13 000 rajongónak játszottak. Számos koncertjük megjelent Djabe & Steve Hackett név alatt, ezek közül a legutolsó 2017 februárjában, az angliai Cherry Red Records gondozásában. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers címet viselő CD+DVD box szett kimagaslóan jó eladási számokat produkált.

2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több mint ezer éves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Három napot közös zenéléssel kezdtek és fejeztek be. A felvételek között pedig Szardínia szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. A 24 sávos analóg szalagra készült felvételeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa, zeneszerzője Barabás Tamás dolgozta ki kompozíciókká. Így született meg egy különleges stúdióalbum, mely újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között. Meghatározásként leginkább az instrumentális progresszív zene kifejezés illik rá. A felvételeken egyedi felállásban hallható a Djabe, hiszen a doboknál a méltán világhírű Mezzoforte együttes dobosa, Gulli Briem hallható. Koós-Hutás Áron játszik trombitán, Kaszás Péter és Nagy János ekkor még nem voltak a zenekar tagjai. Elkészült tehát a Djabe és Steve Hackett az első közös szerzeményeket tartalmazó stúdió albuma, melyet az előzetes szakmai vélemények alapján a 2017-es év legjobb albumai közé várnak szerte a nagyvilágban.

A Life Is A Journey közreműködői:

Steve Hackett – gitár
Gulli Briem – dobok, ütőhangszerek
Barabás Tamás – basszusgitár, gitár, programok, ütőhangszerek, ének
Koós-Hutás Áron – trombita
Égerházi Attila – gitár, szintetizátor, ütőhangszerek

Az albumon 11 kompozíció hallható, összesen 73 perc hosszúságban. Az album háromféle formátumban, két kiadónál lát napvilágot.
A CD+DVD digipak box szett az Esoteric Antenna (Cherry Red Records Ltd.) gondozásában 2017. október 6-án jelenik meg.
A DVD tartalmazza a CD teljes hanganyagát 24bit/96kHz-es felbontásban sztereó és surround változatban is. A DVD-re felkerült egy ötperces dokumentumfilm a felvételekről, melyet a zenekar tagjai készítettek. Emellett látható egy 21 perces koncertfilm is a DVD-n. Ezt 2017. június 3-án vették filmre a Budapest Jazz Clubban, ahol a Djabe Gulli Briemmel és Steve Hackettel együtt lépett fel. Olyan csemegék láthatóak a DVD-n mint a Genesis Fly On A Windshield című száma vagy Hackett alapműve a Please Don’t Touch.
A 2LP (2x180g, clear vinyl) a GR1993 Records (Gramy-H Kft.) kiadásában 2017. október 2-án kerül forgalomba. Az audiofil 180 grammos lemezek magas fényű gatefold tasakba kerülnek. Az átlátszó vinyl korongokat, antisztatikus polybag védi a sérüléstől. Az analóg hangzás szerelmeseinek jó hír, hogy nem csak a felvételek készültek analóg technikával, hanem a nyomólemezeket is analóg mesterszalagokról vágták. Djabe, Steve Hackett és Gulli Briem az album megjelenése alkalmából október 3-án Győrben és október 4-én Budapesten ad koncertet. Az album itt lesz hallható először élőben.
4 sávos mesterszalag a GR1993 Records (Gramy-H Kft.) kiadásában 2017. szeptember végén lesz elérhető. A felvétel 19 cm/s sebességen, 18 cm-es műanyagorsón, színesen nyomott dobozban kerül szállításra.

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató