Djabe és Steve Hackett & Gulli Briem

Október 3. Győr, Richter Terem – 19 óra

Helyszín: Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem. Cím: 9021 Győr, Aradi vértanúk u. 16.
A világsztárokkal kiegészülő Djabe előtt a győri Ras Q zenekar Labirintus című lemezét mutatja be.
A RAS Q este 7, a Djabe és Steve Hackett este 8 órától lép színpadra.
A Djabe zenekar számos világsztárral koncertezett együtt, és készített felvételeket. John Nugent a New York-i Rochester International Jazz Festival producere szerint „A Djabe az egyik legjobb fúziós zenekar a világon”. Steve Hackett a Genesis gitárosa pedig azt nyilatkozta, hogy „A legjobb zenekar akikkel valaha játszottam”.

Steve Hackett, a Genesis gitárosaként lett ismert a világon. Jelenleg is aktív előadó, akinek folyamatosan jelennek meg lemezei és a világ minden táján rendszeresen koncertezik.
A Djabe zenekar a jazz/world fusion stílus elsőszámú magyarországi képviselője. 22 éves pályafutásuk alatt számos magyar és nemzetközi díjat nyertek, több mint 50 kiadványuk jelent meg, és 42 országban koncerteztek az elmúlt 16 évben. Steve Hackett-tel 2003-ban kezdődött az együttműködésük, amikor játszott a Djabe Táncolnak a kazlak c. lemezén. 2007 óta folyamatosan koncerteznek Európában és Ázsiában, több közös kiadványuk (CD, DVD, vinyl és Blu-ray) jelent meg. A romániai Garana jazz fesztiválon 13 000 rajongónak játszottak. Számos koncertjük megjelent Djabe & Steve Hackett név alatt, ezek közül a legutolsó 2017 februárjában, az angliai Cherry Red Records gondozásában. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers címet viselő CD+DVD box szett kimagaslóan jó eladási számokat produkált.
A Djabe 2016 őszén új felállásban lépett a nagyközönség elé. Kaszás Péter dobok, Nagy János billentyűs hangszerek, Koós-Hutás Áron trombita, Barabás Tamás basszusgitár és Égerházi Attila gitár összetételben készítette el New Dimensions Update Live albumát, mely CD-n és mesterszalagon januárban, LP-n pedig májusban jelent meg. A koncert első felében ennek a lemeznek az anyagából adnak ízelítőt. A szünet után a júniusban nagy sikerrel négy országban turnézó Djabe with Steve Hackett & Gulli Briem felállás lép a színpadra és bemutatják az Angliában és Magyarországon egyszerre megjelenő Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes című új stúdióalbumot. Természetesen Kaszás Péter is végig színpadon lesz. A nagy nemzetközi érdeklődés övezte kiadvány Magyarországon október 2-án, Angliában és a világ összes országában október 6-án kerül kiadásra.
A Life Is A Journey kompozíciói után a legsikeresebb Genesis és Steve Hackett klasszikusokból játszanak több mint fél órás összeállítást. A monstre koncert a fentiek alapján azoknak is új élményeket kínál, akik júniusban eljutottak a zenekar turnéjának valamelyik állomására. Megszokhattuk már, hogy a Djabe koncertjei változatosak és a legigényesebb zenehallgatók számára is mindig nyújtanak új élményt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Life Is A Journey a 2017-es év egyik instrumentális, progresszív/world műfaj szenzációja lesz. A mindezek után felcsendülő Genesis dalok, mint például a Firth Of Fifth, In That Quite Earth és a Fly On A Windshield teszik végleg felejthetetlenné a koncerteket.
Fellépő Művészek: Kaszás Péter – dob, Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, Barabás Tamás – basszusgitár, Steve Hackett – gitár, ének, Gulli Briem – dob, ütőhangszerek, Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt, Nagy János – billentyűs hangszerek

A győri vendégzenekar – RAS Q

A győri gyökerű kortárs fúziós jazz zenekart 9 évvel ezelőtt alapította, az akkor 17 éves gimnazista Rosta Bendegúz, aki basszusgitáron játszik. A ma egyetemista informatikus édesapját Rosta S. Csabát vonta be először a zenekarba, aki gitározik és a szerzemények alapjait, rendszerét jegyzi. Rosta ismert építész, középületek, hotelek, sportcsarnokok alkotója. A zenekarhoz csatlakozott a GYŐRI BALETT magántáncosa Sebestyén Bálint, aki az ütős hangszereket kezeli. A zenekar három nemzetközi szinten is ismert taggal rendelkezik: Tóth Tamás Ferenc hegedűművész, koncertmester bejárta Európa koncerttermeit. Jazz zenészként, zongoristaként alapítója és zeneszerzője volt a híres TEA zenekarnak. Ma a Concerto Budapest tagja, koncertezik Rúzsa Magdival és Presser Gáborral is.
Kovács Zoltán 2011-ben csatlakozott a RAS Q-hoz. Zeneszerző, zongoravirtuóz, több nemzetközi porondon ismert zenekar állandó tagja. 2001 – 2016 között a Djabe tagja volt. Stummer Márton gitárművész, aki fiatal kora ellenére számos nemzetközi díj és elismerés birtokosa, 2013 óta RAS Q tag.
Szintén 2013-ban csatlakozott a jazz, a népzene és a világzene világából ismert hegedűs és trombitás Kovács Ferenc, aki tagja volt a Dresch Quartet-nek, és a Djabe-nak is.
A RAS Q LABIRINTUS című albumát mutatja be. A stúdióban rögzített anyag zenei alapként szolgál a SOPRON BALETT azonos című kortárs táncművének, melyet Demcsák Ottó koreográfus jegyez. A díszleteket és jelmezeket Rosta S. Csaba tervezte.

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató