Djabe: Live in blue 2 sávos mesterszalag, 45 perc

270,00 

A Djabe with Steve Hackett, John Nugent and Gulli Briem– Live in Blue című albumának LP változata kétsávos mesterszalagon is elérhető!

A felvételek a Down And Up sztereó és surround turnék alkalmával készültek 2012 – 2014 között.
Ez a második darabja a Live in Blue LP, 2CD, DVD, Blu-Ray, és 5 disc box szériának. Minden kiadvány tartalmaz olyan számokat, ami a többi lemezen nem található meg. A dupla CD 158 perc hosszú. Mindössze 32 percnyi az átfedés a 45 perces LP zeneanyagával, és kb. 80 perc olyan felvétel van rajta, ami nem került fel a 185 perc játékidejű Blu Ray-re. A Djabe 2012-ben a Down And Up album megjelenése kapcsán nagyszabású koncertkörútba kezdett és 2014 nyaráig emlékezetes fellépések sorát adták Magyarországon, Európában és Kanadában. Az előadásokhoz gyakran csatlakoztak a zenekar zenész barátai is. Így a kiadványon jelentős szerep jutott a vendégeknek is. Steve Hackett gitározott a Genesisből, Gulli Briem ütőhangszeren és dobon játszott a Mezzofortéből, és a New Yorkban élő kanadai szaxofonos John Nugent (Tony Bennett, Ella Fitzgerald) tette teljessé a vendégek listáját. A 2013. november 10-i miskolci koncert különösen rendhagyó lett, hiszen a Miskolci Szimfonikusok és Kovács Sára fuvolán is közreműködött a programban. A Live in Blue kiadványok első két darabja, a vinyl LP és a dupla CD, a koncerteken szereplő mindegyik színpadi felállásból ad izgalmas ízelítőt. A Blu-Ray a 2013. március elsejei budapesti koncertről készült, ahol a Djabe surroundban mutatta be Down And Up című albumát a Pecsa Music Hallban. A koncerten az új album bemutatása után a zenekar teljes életpályáját átfogó egyveleg sorozat következett. A zenekar Banai Szilárd – dobok, Barabás Tamás – basszusgitár, Égerházi Attila – gitár, Kovács Ferenc – trombita, hegedű és ének, Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek felállását kiegészítette Gulli Briem – ütőhangszerek és dob, valamint John Nugent szaxofon játéka. Minden idők egyik legjobb Djabe koncertje volt ez, melynek élő surround hangzása legendássá vált azóta.

>>

Product Description

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató