Djabe: Táncolnak a kazlak 3LP box-set – 45 RPM

42,00 

3 x 180g fekete vinyl önálló lemeztokban, összecsomagolva slipcase boxban, nyomott belső tasakokkal.
Abbey Road Studios half-speed lemezvágás, masztering hangmérnök Miles Showell 5 x 45 RPM, 1 x 33 RPM (bónusz koncert felvétel)
Gyártó: Record Industry, Hollandia

3 x 180g fekete vinyl önálló lemeztokban, összecsomagolva slipcase boxban, nyomott belső tasakokkal.
Abbey Road Studios half-speed lemezvágás, masztering hangmérnök Miles Showell 5 x 45 RPM, 1 x 33 RPM (bónusz koncert felvétel)
Gyártó: Record Industry, Hollandia

Először érhető el vinyl kiadásban a Djabe zenekar egyik legsikeresebb albuma, mely a nemzetközi sikereket hozta el a zenekar számára. Ez volt az a kiadvány melyen először játszott a Genesis gitárosa, Steve Hackett a Djabéval.

A Táncolnak a kazlak Égerházi Imre nemzetközi hírű festőművész, a gitáros édesapjának festményeire íródott. Az egy festmény egy kompozíció koncepció tökéletes megvalósítása több hazai és külföldi díjra jelölést és elismerést hozott a zenekarnak. Ezek közül is kiemelkedik a Los Angeles-i Surround Music Award nominálás. A zene a legkiválóbb world/jazz fúziós muzsika a Djabe műhelyéből, rendkívül sok magyar zenei motívum kinccsel. A Barabás Tamás és Égerházi Attila alkotópáros a zenekar tagjait egy magasabb zenei egységben kovácsolták össze. Barabás érzékeny zeneszerzői képességei lényegükben ragadták meg a festmények hangulatát és mondanivalóját.
A közel ötven országot megjárt zenekar számára ez az album nyitotta meg a nemzetközi kapukat.
Barabás Tamás hangmérnöki munkáját már 2003-ban is dicsérték az Abbey Road stúdió hangmérnökei, mikor a DVD-Audio változat authoring munkálatait végezték.
2019-ben Miles Showell világhírű masztering engineer végezte az Égerházi Attila által készített új analóg mesterszalagok felhasználásával a félsebességes lemezvágást, szintén a világhírű londoni stúdióban. A lehető legjobb hangminőség érdekében a lemez fordulatszáma 45 RPM, hiszen így érhető el a legjobb analóg hangminőség vinyl lemezen. Az album anyaga 5 tizenöt perces oldalra fért fel. A 6-ik oldalra bónuszként Djabe és Steve Hackett 2007-es budapesti koncertjéből kerültek fel felvételek. Olyan számok melyek eredetileg a Táncolnak a kazlakon jelentek meg stúdióváltozatban.

A Táncolnak a kazlak nyomdai kivitele is rendkívül igényes. Minden hanglemez önálló tokba került, melyek belső borítói is nyomottak. A festmények, Égerházi Imre életrajza és a lemez készítésével kapcsolatos információk és fotók találhatók rajtuk.
A három lemez pedig egy slipcase gyűjtő karton borítóba került be.

Product Description

Érdekelhetnek még…

 • Akció! Djabe: Sheafs were dancing 2DVD

  Djabe: Táncoltak a kazlak 2DVD

  Original price was: 12,00 €.Current price is: 8,00 €.
 • Djabe: Update 2LP - 45 RPM

  Djabe: Update 2LP – 45 RPM

  29,00 
 • Djabe: Sheafs are dancing DVD-Audio

  Djabe: Táncolnak a kazlak DVD-Audio

  15,00 
 • Djabe: Erre táncolnak a kazlak CD

  Djabe: Erre táncolnak a kazlak CD

  6,00 
 • Djabe: Sheafs are dancing CD

  Djabe: Táncolnak a kazlak CD

  12,00 
 • Djabe: Sheafs are dancing - studio and live 2CD

  Djabe: Táncolnak a kazlak – stúdió és élő 2CD

  15,00 
 • Djabe: Witchi Tai To 2 LP - 20th Anniversary Edition - 45RPM

  Djabe: Witchi Tai To 2 LP – 20 éves jubileumi kiadás – 45 RPM

  29,00 
 • Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató