DATE: 2018
TIME: 20:00
LOCATION: Debrecen
Flow, lemezbemutató – Debrecen május 18 2018

JEGYEK

Djabe – Flow lemezbemutató koncert
Május 18. Debrecen – Liszt Terem, Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Kar
4032 Debrecen, Nagyerdei körút 82. I emelet

Program
19:00   Android koncert
20:30   Djabe – Flow lemezbemutató koncert

A Djabe zenekar az utóbbi években nagyon intenzív kiadási koncepciót folytatott. 2017-ben jelent meg a New Dimensions Update Live koncertfelvétel LP, CD, mesterszalag, download és streaming formátumokban. Ez volt a 2016-ban megújult zenekar első hanghordozója. Szintén 2017-ben két kiadvány is megjelent az angol Cherry Red Records gondozásában, mindkettő CD+DVD formátumban. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers album a második, a Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes lemez pedig ötödik volt az angol kiadó világméretű eladási listáján. A 2016-os szardíniai stúdió felvételeket tartalmazó, Barabás Tamás által kidolgozott, album a Gramy-H Kft. kiadásában dupla vinyl formában is elérhető tavaly októbertől. 2018 február közepén került a boltokba a Djabe with Steve Hackett & Gulli Briem CD+DVD koncertalbum, melyet a zenekar 2017 júniusi turnéján vettek fel. A CD a miskolci a DVD a budapesti előadáson készült. 2018-ban pedig elkezdődtek a Barabás Tamás – basszusgitár, Nagy János- billentyűs hangszerek, Kaszás Péter – dobok, Koós-Hutás Áron – trombita, és Égerházi Attila – gitár alkotta Djabe új stúdióalbumának felvételei. A lemez a Flow címen 2018 május 15-én jelenik meg CD-n. A surround keverést tartalmazó DVD változat júniusban, a vinyl kiadás szeptemberben lát majd napvilágot. Mind a zenekar, mind a rajongók izgatottan várják a Djabe 2016-ban megújult felállásának első közös stúdiólemezét. Május 18-án a debreceni közönség a bemutató turné első állomásaként hallhatja az új anyagot.

A koncerteken a Djabe előtt a debreceni Android zenekar lép fel. A Djabe mindig is kötődött Égerházi Attila és más régebbi tagok révén Debrecenhez. A két zenekar szeretné, ha rajongó táboraik megismernék mindkét zenekar munkásságát. Az Android együttes (www.androidgroup.hu) progresszív rockot (neoprog) játszó zenekar. Eredetileg 1980 őszén alakult a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen (KLTE, jelenleg Debreceni Egyetem). Aktív periódusok és hosszabb szünetek után 2008 óta folyamatosan játszanak. Zenéjük egyedi hangzásvilágot képvisel, ötvözik a progresszív rock, klasszikus rock, népzene és a klasszikus zene elemeit is. Az elmúlt tíz évben három nagylemezt jelentettek meg, melyek anyagaiból a régió hét országában is adtak sikeres koncerteket. A zenekart Dudás János – gitár, ének; Mező Orbán – ütőhangszerek; Nikolin Zoltán – basszusgitár, ének; Tőzsér József– billentyűs hangszerek felállásban hallhatjuk.

 

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató