DATE: 2018
TIME: 20:00
LOCATION: Kaposvár
Djabe with Steve Hackett and Gulli Briem – Kaposvár, június 10 2018

A Djabe zenekar ismét turnéra indul a legendás Genesis gitárosával Steve Hackettel, és a Mezzoforte dobosával Gulli Briemmel. A Djabe zenekar 21 éves pályafutása alatt számos hazai és nemzetközi díjat gyűjtött be és eddig 42 országban lépett fel. Rengeteg külföldi sztárral dolgoztak együtt. Ezek közül kiemelkedik Steve Hackett, a Genesis gitárosa, akivel 2003 óta van munkakapcsolatuk. Steve először a Djabe: Táncolnak a kazlak albumán működött közre, majd 2004-ben megrendezték első közös koncertjüket is Londonban. 2007 óta minden évben lebonyolítanak egy közös turnét valahol a nagyvilágban. Emlékezetes fellépéseik voltak Malajziában, Boszniában, Ausztriában, Szlovéniában, Hollandiában, Lettországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szerbiában, Bulgáriában, Oroszországban és természetesen Magyarországon. Romániában a Garana Jazz Fesztiválon 13.000 ember tombolt a műsorukon. Steve Hackett a Peter Gabriel, majd Phil Collins által ikonikussá vált Genesis-el sok száz millió lemezt adott el és világ legnagyobb koncertszínpadain lépett fel. 
Bár a Djabe az elsőszámú hazai World Music műfaj egyik vezető zenekarként vált ismertté, Steve Hackett-el közös műsoruk jóval túlmutat ezen a műfajon és inkább a progresszív rock hangzás jellemzi a koncerteket. Ennek oka, hogy a műsorban egyenlő arányban játszanak Genesis, Steve Hackett és Djabe kompozíciókat. A Genesistől a Peter Gabriel fémjelezte korszakból a Firth of Fifth vagy a Phil Collins érából Los Endos rendszeresen a koncertek csúcspontjait jelentik. Steve emellett otthonosan mozog a Djabe számaiban is. Több közös lemezt is kiadtak már együtt, és a művészek oda-vissza közreműködtek egymás albumain. Legfrissebb közös koncert lemezük idén február 15-én jelent meg Djabe with Steve Hackett and Gulli Briem – It is Never The Same Twice címmel. Az albumot a tavalyi közép-európai turnén rögzítették. 2017-ben két Steve Hackettel közös kiadványuk is megjelent az angol Cherry Red Records, Esoteric Antenna kiadójának gondozásában. Az első címe: Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers. Az elegáns digipak csomagolásban egy CD és egy DVD korong is található, komplex élményt nyújtva Hackett és a Djabe 2011-es pozsonyi produkciójáról.
A 2017-es évben a Cherry Red Records eladási listáján, mely több száz világsztár lemezét magában foglalja, az album a második helyen végzett.

Az album ismertetője
Angol kritika az albumról

2016-ban Steve, Gulli és a Djabe zenészei Szardínia szigetén készítettek stúdiófelvételeket. Ez az album is a Cherry Red Records gondozásában látott napvilágot. Mind a kritika, mind a közönség kirobbanó lelkesedéssel fogadta a különleges lemezt. Bár ez az album csak október 24-én jelent meg, az album ötödik lett a 2017-es eladási toplistán.

Az album ismertetője

A 2018. júniusi négy országot érintő turné során a zenekar bemutatja a Life Is a Journey és az It Is Never The Same Twice albumokat is. Az egyedi zenei csemegét biztosító turnéra természetesen a másik világhírű muzsikus is csatlakozik a zenekarhoz, Gulli Briem a legendás Mezzoforte együttes dobosának személyében. Gulli a Djabéval és Steve Hackettel először 2008-ban találkozott a lettországi Saulkrasti fesztiválon, de csak 2012-ben kezdődött el közös együttműködésük, a Djabe: Down And Up lemezének budapesti bemutatókoncertjén, ahol együtt játszottak el Genesis számokat. Azóta Gulli is közreműködött a Djabe lemezein és rendszeresen koncertezett is a zenekarral, itthon és külföldön egyaránt. 2014-ben csatlakozott Hackett és a Djabe közép európai turnéjához. Közös koncertjeik kiváló lenyomata a 2015-ben bakeliten, CD-n, DVD-n és Blu-ray-en is megjelentetett Live in Blue koncertalbum, melyet Djabe with Steve Hackett, Gulli Briem and John Nugent néven adtak ki.

A formáció az alábbi összeállításban lép színpadra:

Steve Hackett – gitár, ének
Gulli Briem – dob, hang drum
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Nagy János – billentyűs hangszerek
Kaszás Péter – ütőhangszerek, dob, vokál

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató