DATE: 2021
TIME: 20:00
LOCATION: Budapest, Hungary, Djabe with Steve Hackett online participation
Djabe koncert – Steve Hackett online közreműködésével – BJC augusztus 5. 2021
For English infromation please scroll down

Djabe & Steve Hackett – The Journey Continues Tour

Budapest Jazz Club 2021. augusztus 5. koncert – Elhalasztva 2022. augusztus 18-ra

helyette

Djabe koncert – Steve Hackett online közreműködésével – Meghirdetve

Budapest Jazz Club 2021. augusztus 5. 20 óra

A Djabe & Steve Hackett The Journey Continues budapesti koncertjét a Covid-járvány angliai változásai miatt 2022. augusztus 18-ára kellett halasztani. Steve Hackett nem tud európai helyszínekre elutazni, ezért minden 2021. augusztusi fellépését 2022-re halasztotta.

A Djabe azonban augusztus 5-én ebben az évben is megtartja a koncertet Steve Hackett-tel, olyan formában, hogy a Genesis egykori gitárosa londoni otthonából kb. 50 percet együtt fog zenélni a Djabe muzsikusaival, interneten keresztül. Így a Budapest Jazz Clubba ellátogató közönség Steve Hackettet is élőben fogja látni és hallani, a modern technika segítségével. Ezen a különleges koncerten a közösen eljátszott Genesis és Steve Hackett klasszikusok mellett a Djabe új albumát, a The Magic Stag-et fogják bemutatni.

Az eredeti Djabe & Steve Hackett The Journey Continues 2021 koncertre megváltott jegyek érvényesek a 2022-es koncertre, vagy átcserélhetőek a helyszínen a 2021. augusztus 5-i koncertre, az eredeti időpontban, vagy igény esetén a vásárlás helyén visszaválthatóak.

Djabe zenekar

A zenekar tagjai:
Steve Hackett – gitár, ének, szájharmonika
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – szárnykürt, trombita
Nagy János – billentyűs hangszerek
Kaszás Péter – dobok, ének

Vendégzenészek:
Muck Ferenc – szaxofon
Szabó László – szitár, gitár

Az este folyamán a zenekar Steve Hackettel közösen nem csak Genesis és Steve Hackett klasszikusokat fog együtt játszani, hanem az új Djabe album a The Magic Stag bemutatásában is részt vesz a Genesis egykori gitrosa Londonból.

A Djabe a magyarországi zenekarok közül egyedülálló módon 4 éven belül már az ötödik lemezét jelentette meg Angliában. Ezúttal nem Djabe & Steve Hackett név alatt adta ki az albumot az egész világon ismert Cherry Red Records, hanem az előadó kizárólag a Djabe. Ezzel óriási lépést tett előre az őt megillető pozíció kivívására a nemzetközi zenei életben.

A fentiek nem jelentik azt, hogy Steve ne szerepelne az albumon, hiszen a lemez koncepciója és a címadó dal szövege neki és feleségének köszönhető. A Hackett házaspárt és alkotó párost Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette a The Magic Stag megírására. Ezzel el is indították egy határozott úton a Djabe zenei és kreatív arculatáért felelős alkotókat. Barabás Tamás és Égerházi Attila elhatározták, hogy a magyar népzenei kincs minél több elemét beépítik a címadó Csodaszarvas szerzeménybe, és törekednek a világzenei elemek felhasználására a többi kompozíció esetében is. Az albumot pedig a 2003-ban nemzetközileg is nagyon sikeres Táncolnak a kazlak mintájára, Égerházi Imre festményeinek koncepciójára, az alkotások „megzenésítésére” építik. Az életmű alapos áttanulmányozása után teljes egyetértésben választották ki az albumban szereplő további festményeket, melyekhez az egyes szerzemények köthetők. Steve Hackett nem csupán a címadó kompozíció szövegét írta feleségével, Jo Hackettel karöltve, de narrátorként, valamint hét számában gitárosként is szerepel az albumon.

A felvételek ötvözik a progresszív rock, a jazz, a világzene és a magyar népzene elemeit. Az angol kiadó beharangozójában kitér arra, hogy a Djabe napjainkban a világ egyik legkiválóbb progresszív/jazz/világzenei fúziós zenekara.

Az ezredfordulóra Égerházi Imrét festőművészt az Alföld egyik vezető mestereként tartották számon. Festészete és művészi szervezőtevékenysége, valamint az alkotói közösségek és alkotótársak iránti elkötelezettsége elismerést hozott számára Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt.


Djabe & Steve Hackett – The Journey Continues Tour

Budapest Jazz Club 5 August 2021 show Postponed to 18 August 2022

BUT

Djabe concert  – with Steve Hackett online– Announced!

Budapest Jazz Club 5 August 2021 8pm

The Djabe & Steve Hackett – The Journey Continues show at the Budapest Jazz Club postponed to 2022 due to new UK situation of the Covid pandemic. Steve Hackett unable to travel to outside of UK.

But, Djabe will play at the Budapest Jazz Club on 5th August 2021, and Steve Hackett will joins the musicians online. They will play Genesis and Djabe classisc together, and Steve will play his own acouctic set too during this special night.
The audience in the club cans enjoy a unique concert experience.
Steve will also helps Djabe to introduce The New Magic Stag album.
The tickets purchased for the original Djabe & Steve Hackett – The Journey Continues 2021 show are valid for the 2022 postponed shows, or the Djabe concert with Steve Hackett online gig on 5 August, 2021.

Refund also available at point of purchase.

Lineup:
Tamás Barabás– bass guitar
Attila Égerházi– guitar, percussion
Áron Koós-Hutás – flugelhorn, trumpet
János Nagy– keyboards
Péter Kaszás – drums, vocal

Guest musicians:
Ferenc Muck – saxophone
László Szabó – sitar, guitar

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató