DATE: 2023
TIME: 20:00
LOCATION: Kiskunmajsa, Djabe - Before lemezbemutató
VENUE: Konecsni György Művelődési Központ
Djabe – Before lemezbemutató koncert – Kiskunmajsa március 24. 20 óra 2023

A Djabe legújabb stúdiólemeze 2022 decemberében jelent meg. A zenekar az új albumot március 24-én Kiskunmajsán, a Konecsni György Művelődési Központban mutatja be. (6120 Kiskunmajsa, Hősök tere 6.) Jegyek a jegy.hu hálózatában kaphatóak. Jegyár: 4900 Ft. Információs telefonszám: +36703676766

A koncerten a Djabe a lemezen is hallható új felállásában szerepel. Most mutatkozik be élőben a zenekar új billentyűse Bubenyák Zoltán. Vendég Szabó László – gitár, szitár, szájharmonika és Karvaly Tibor – hegedű.

Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Kaszás Péter – ének, dobok
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek
Szabó László – gitár, szitár, szájharmonika
Karvaly Tibor– hegedű

Bese László szakíró ajánlója:
„Az elsőként dupla CD formátumban megjelenő „Before” album tizenöt új felvételt tartalmaz, kivétel nélkül korábban még nem publikált új szerzeményeket. Bár a négypaneles digi sleeve csomagolás csodaszép fotói ismét Szardínia szépségét dicsérik, a felvételek ezúttal Magyarországon, Dániában és Angliában készültek.
A szokás szerint ismét színes hangszerelés egy talán még az eddigieknél is színesebb dalcsokrot szólaltat meg, világszinten is felsőkategóriásnak minősülő hangminőségben. Mely által igen jól érvényesülnek a virtuózok hangszeres kvalitásai, a vendégek által hozzáadott plusz színek és hangulatok, valamint a szerzők kompozícióinak változatos stíluselemekből építkező, ezúttal kifejezetten progresszív dalszerkezetei. A két évvel ezelőtti „The Magic Stag” albumhoz hasonlóan Kaszás Péter énekes teljesítménye ismét lehengerlő. Sokat gondolkodtam azon, mit lehet még egy ilyen életmű után a Djabe muzsikájáról leírni, illetve az új dalcsokorból kiemelni. De másfél heti kotlás után sem jutottam másra, mint hogy a „Before” kompozíciói továbbra is hozzák a megszokott magas színvonalat, miközben továbbra sem vesznek tudomást a műfaji határokról, hanem szabadon kalandoznak a korszakok és műfajok között.”
Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató