2017_Summer_Storms Esoteric
RELEASED: 2017
ARTIST: Steve Hackett & Djabe
LABEL: Esoteric Records
CATALOGUE NUMBER: EANTCD21065
NUMBER OF DISCS: 2
Steve Hackett & Djabe: Summer storms and rocking rivers CD+DVD

A Djabe special guest Steve Hackett formáció 2011-es pozsonyi koncertfelvétele eddig csak egy dupla vinyl lemezen jelent meg 2013-ban a Gramy Records gondozásában. 2017-ben az angliai Cherry Red Records Esoteric Antenna label-jén keresztül kibővített CD+DVD digipak boksz formátumban adja ki. A CD a koncert 78 perces változatát tartalmazza. A zárószám a Los Endos 2012-ben Budapesten került rögzítésre. A DVD-n a teljes pozsonyi koncertfelvételt közreadják, 97 perc hosszúságban. A korongra a turnén rögzített dokumentumfilm és további extrák is helyet kaptak.
Az Esoteric Antenna közleménye kiadványról:
Megjelenés 2017. február 24. Az Esoteric Antenna büszkén jelenti be a legendás gitáros Steve Hackett koncertalbumát, melyet a tehetséges magyar zenekarral a Djabéval rögzített. Csodálatos koncert album CD+DVD boxban (NTSC formátum, régió kód nélkül) melyet a Genesis gitárosa a magyar Djabe zenekarral rögzített Pozsonyban és Budapesten. A DVD a teljen koncertet, bónusz koncert és promóciós videót, valamint turné dokumentumfilmet tartalmaz. A Summer Storem and Rocking Rivers anyagát 2011 jűliusában rögzítették Pozsonyban, a Los Endos kompozíciót pedig 2012-ben Budapesten. A felvétel tartalmaz Steve Hackett szóló pályájáról ismert felvételeket, ilyen a The Steppes, vagy az Ace of Wands. Ugyanakkor hallhatunk olyan Genesis klasszikusokat is, mint a Firth of Fifth, az In Thar Quite Earth és a Los Endos. A Djabe 20 évvel ezelőtt alapított zenekar, mely az egyik legismertebb jazz group nemzetközi szinten Magyarországtól. Elbűvölő fúziós jazzt rockot játszanak. A pozsonyi koncerten az alábbi felállásban játszanak: Kovács Ferenc: ének, trombita, hegedű; Kovács Zoltán: billentyűs hangszerek; Égerházi Attila: gitár, ütőhangszerek; Barabás Tamás: basszusgitár és Banai Szilárd: dobok. A Djabe 2002 óta számos koncertet adott világszerte. A közös turnézást 2007-ben kezdték el Steve Hackettel. A koncerteken a Djabe kompozíciók mellett Genesis és Hackett szóló számokat is játszanak. A romániai Garana Jazz Fesztiválon tizenháromezer ember előtt játszottak, és most itt van a Summer Storms and Rocking Rivers, ahol tetten érhetjük csodálatos együttműködésüket a színpadon. A DVD a teljes koncert mellett tartalmaz egy dokumentumfilmet a turnéról, a Jacuzzi / Overnight Sleeper darabokat, melyet a Miskolci Szimfonikusokkal rögzítettek 2013 novemberében, valamint a Tears for Peace című Djabe dal promóciós klipjét.


 

 

  

 

  

 

 CD:
1. City Of Habi
2. The Steppes
3. Butterfly
4. Scenes – Above Poland
5. Scenes – Sunset At The Seaside
6. Horizons
7. Ace Of Wands
8. Flowers Stillness
9. Rush For Ménes
10. Strange Places
11. Last Train To Istanbul
12. Firth Of Fifth
13. Summer Rain
14. In That Quiet Earth
15. Distant Dance
16. Los Endos


DVD:
1. City Of Habi
2. The Steppes
3. Dark Soup
4. Butterfly
5. Scenes – Above Poland
6. Scenes – Sunset At The Seaside
7. Steve’s acoustic set:
Classical Gas
Blood On The Rooftops
Horizons
8. Ace Of Wands
9. Firth Of Fifth
10. Last Train To Istanbul
11. Summer Storms
12. Rocking Rivers
13. Rush For Ménes
14. Strange Places
15. Rush For Ménes Reprise
16. Summer Rain
17. In That Quiet Earth
18. Distant Dance


Bónusz felvételek:
1. Jacuzzi/Overnight Sleeper
recorded on 10th november, 2013 in Miskolc, Hungary
2. Tears For Peace (promotional video)
recorded and filmed 2012 in Budapest, Hungary
3. Rocking Summer Roads: Documentary including
the Steppes – live in Debrecen, 16th july 2011
Scenes – live in Debrecen, 16th july 2011
Los Endos closing section – live in Budapest, 30th november 2012


A lemezen szereplő előadók
Steve Hackett – gitár, vokál
Barabás Tamás – basszus gitár
Égerházi Attila – gitár, ütős hangszerek
Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek
Kovács Ferenc – vokál, hegedű, trombita
Banai Szilárd – dobok

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató