RELEASED: 2017
ARTIST: Djabe & Steve Hackett
LABEL: Esoteric Records
CATALOGUE NUMBER: EANTCD21068
NUMBER OF DISCS: 2
Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes CD+DVD

CD+DVD hatoldalas digipak, 16 oldalas booklettel. Steve Hackett, a Genesis gitárosaként lett ismert a világon. Jelenleg is aktív előadó, akinek folyamatosan jelennek meg lemezei és a világ minden táján rendszeresen koncertezik.
A Djabe zenekar a jazz/world fusion elsőszámú magyarországi képviselője. 22 éves pályafutásuk alatt számos magyar és nemzetközi díjat nyertek, több mint 50 kiadványuk jelent meg, és 42 országban koncerteztek az elmúlt 16 évben. Steve Hackett-tel 2003-ban kezdődött az együttműködésük, amikor játszott a Djabe Táncolnak a kazlak c. lemezén. 2007 óta folyamatosan koncerteznek Európában és Ázsiában, több közös kiadványuk (CD, DVD, vinyl és Blu-ray) jelent meg. A romániai Garana jazz fesztiválon 13 000 rajongónak játszottak. Számos koncertjük megjelent Djabe & Steve Hackett név alatt, ezek közül a legutolsó 2017 februárjában, az angliai Cherry Red Records gondozásában. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers címet viselő CD+DVD box szett kimagaslóan jó eladási számokat produkált. 
2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több mint ezer éves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Három napot közös zenéléssel kezdtek és fejeztek be. A felvételek között pedig Szardínia szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. A 24 sávos analóg szalagra készült felvételeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa, zeneszerzője Barabás Tamás dolgozta ki kompozíciókká. Így született meg egy különleges stúdióalbum, mely újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között. Meghatározásként leginkább az instrumentális progresszív zene kifejezés illik rá. A felvételeken egyedi felállásban hallható a Djabe, hiszen a doboknál a méltán világhírű Mezzoforte együttes dobosa, Gulli Briem hallható. Koós-Hutás Áron játszik. Elkészült tehát a Djabe és Steve Hackett az első közös szerzeményeket tartalmazó stúdió albuma, melyet az előzetes szakmai vélemények alapján a 2017-es év legjobb albumai közé várnak szerte a nagyvilágban.
A CD+DVD digipak box szett az Esoteric Antenna (Cherry Red Records Ltd.) gondozásában 2017. október 6-án jelenik meg. 
A CD-n 11 kompozíció hallható, összesen 73 perc hosszúságban.
A DVD tartalmazza a CD teljes hanganyagát 24bit/96kHz-es felbontásban sztereó és surround változatban is. A DVD-re felkerült egy ötperces dokumentumfilm a felvételekről, melyet a zenekar tagjai készítettek. Emellett látható egy 21 perces koncertfilm is a DVD-n. Ezt 2017. június 3-án vették filmre a Budapest Jazz Clubban, ahol a Djabe Gulli Briemmel és Steve Hackettel együtt lépett fel. Olyan csemegék láthatóak a DVD-n, mint a Genesis Fly On A Windshield című száma vagy Hackett alapműve a Please Don’t Touch. 

A Genesis-news.com kritikája az albumról: https://www.genesis-news.com/c-Steve-Hackett-Djabe-Life-Is-A-Journey-The-Sardinia-Tapes-CDDVD-review-s722.html?fbclid=IwAR0nou6PqMES1wOTBjFLYzjae4vGiyb9pJjSHM80ToFW8T7hOdu4IBFpm74

Tracklista:

CD – LIFE IS A JOURNEY – THE SARDINIA TAPES

1. LIFE IS A JOURNEY
2. GOLDEN SAND
3. CASTELSARDO AT NIGHT
4. WHAT’S THE NEWS ANTONIO?
5. AROUND MY MIND
6. BEAMS OVER THE NULVI MOUNTAINS
7. BUILDING A NURAGHE
8. BUZZY ISLAND
9. I WILL ALWAYS REMEMBER
10. WAKE UP
11. AFTER LIMONCELLO


DVD – LIFE IS A JOURNEY – THE SARDINIA TAPES
THE 5.1 SURROUND SOUND MIX

1. LIFE IS A JOURNEY
2. GOLDEN SAND
3. CASTELSARDO AT NIGHT
4. WHAT’S THE NEWS ANTONIO?
5. AROUND MY MIND
6. BEAMS OVER THE NULVI MOUNTAINS
7. BUILDING A NURAGHE
8. BUZZY ISLAND
9. I WILL ALWAYS REMEMBER
10. WAKE UP
11. AFTER LIMONCELLO

DVD BONUS FEATURES
SARDO MOMENTS
FOOTAGE OF THE RECORDING SESSIONS SHOT
BY GULLI BRIEM AND TAMAS BARABAS

DJABE WITH STEVE HACKETT & GULLI BRIEM – LIVE AT BUDAPEST JAZZ CLUB 3rd JUNE 2017:
12. WALKING AWAY FROM RAINBOWS
13. FLY ON A WINDSHIELD
14. PLEASE DON’T TOUCH
15. BUDAPEST JAM
16. CLOUDS DANCE


A lemezen szereplő előadók:


Steve Hackett – gitár
Gulli Briem – dobok, ütőhangszerek
Barabás Tamás – basszusgitár, gitár programok, ütőhangszerek, ének
Koós-Hutás Áron – trombita
Égerházi Attila – gitár, gitárszintetizátor, ütőhangszerek

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató