Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia - CD/DVD
RELEASED: 2019
ARTIST: Djabe & Steve Hackett
LABEL: Esoteric Antenna
CATALOGUE NUMBER: EANTCD21081
NUMBER OF DISCS: 2
Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia – CD/DVD

A Djabe zenekar már negyedik albumát közös albumát jelenteti meg Steve Hackettel Angliában. A 2017-ben napvilágot látott Life Is A Journey – The Sardinia Tapes stúdióalbumot Szardínia szigetén rögzítették. A kiadvány rendkívül sikeres lett, több mint 10 ezer példány fogyott el belőle már az első évben.  A közönség és a szakma is nagyra értékelte a produkciót. Az analóg szalagokra felvett 3 napi improvizációból Barabás Tamás, a Djabe basszusgitáros hangmérnöke komponált egy teljes albumot, melyet Steve úgy értékelt, hogy az egyik legjobb dolog, amiben valaha részt vett, és nagyon büszke rá.

A kiadvány rendkívül sikeres lett, sokezer példány fogyott el belőle már az első évben.  A közönség és a szakma is nagyra értékelte a produkciót

2019-ben a zenészek visszatértek Szardíniára, és elkészítették a folytatást. Ezúttal 4 napon át tartottak a felvételek. Az első lemez nyugodt, kicsit meditáló hangzása megmaradt, de a zenei összkép színesebb lett. Műfaját tekintve instrumentális progresszív rock/world/jazz/ambient fúziós zene illik rá legjobban. A felvételeket Barabás Tamás – basszusgitár, gitár; Steve Hackett – gitár; Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek; Nagy János- billentyűs hangszerek; Koós-Hutás Áron- trombita, szárnykürt; Kaszás Péter – dobok, ütőhangszerek, ének.

A záró számot a 2016-os felvételekből emelték be, így Gulli Briem a Mezzoforte dobosa is játazik egy számban, hiszen az első szardíniai albumon ő dobolt.

A CD a teljes játidőt kihasználja, több mint 78 perc.

A DVD lemezre 24/96 felbontásban felkerült sztereóban és surroundban is a teljes anyag. Vizuális extraként felkerült a lemezre a zenekar által, a felvételek szüneteiben forgatott filmekből összevágott anyag, valamint 2 koncertfelvétel a 2019-es Djabe & Steve Hackett turnéból, és egy Djabe koncert videó 2018-ból.

 

CD

Back To Sardinia
Lonely Cactus
Happy Tergu
Lake By The Sea
Stones And Mirto
Girl In The Palau Woods
Walking Around
Flying Kites
Purple Dream
Dancing In A Jar
Cinquecento Fragole
Bottles In The Water
Floating Boat

 

DVD

Audio content

Stereo and surround mixes of the whole album in High Definition audio, 24 bit/96 kHz.

Visual extras

When The Film Is Rolling
S8 film shots between recording sessions.
In That Quiet Earth
Castelsardo At Night
Live at Budapest Jazz Club, 30th July 2019.
Turtle Trek
Recorded live at MOMKult Budapest 18th September 2018.

Az albumon közreműködő zenészek

Tamas Barabas – bass guitar, guitar, synths
Steve Hackett – guitar
Attila Egerhazi – guitar, percussion
Áron Koós-Hutás – trumpet, flugelhorn
János Nagy – keyboards
Péter Kaszás – drums, percussion, vocal
Gulli Briem – drums (Floating Boat 2016)

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató