Új koncertalbum a Cherry Red Records / Esoteric Antenna gondozásában!

Djabe & Steve Hackett – Live In Győr Blu-ray/2CD
 Esoteric EANTCD31094
Djabe & Steve Hackett – Live In Győr LP – Quality Vinyl Projects
 GR1993 Records – GR-166

 Az angliai Cherry Red Records már a hetedik Djabe albumot jelenteti meg április 28-án, ezúttal Blu-ray és dupla CD formátumban. A három korong szokás szerint igényes digipak csomagolásba került, melyhez egy gazdagon illusztrált 24 oldalas bookletet is mellékeltek.
A koncert egylemezes LP változatát a zenekar magyarországi kiadója jelenteti meg a Quality Vinyl Projects gondozásában.

A Djabe & Steve Hackett formáció a Covid miatt elhalasztott 2020-as és 2021-es turnét 2022-ben pótolta be. A zenészek talán emiatt is ki voltak éhezve a közös muzsikálásra, így a turnén a zenekar nagyon együtt volt és minden idők legjobb teljesítményét nyújtotta.

A koncertek műsora a közös szardíniai felvételekből kiadott lemezek anyagára épült, kiegészülve Genesis, Djabe és Steve Hackett klasszikus kompozíciókkal. A turné érintette Magyarországot, Ausztriát és a Cseh Köztársaságot.
A zenekar a turné záró állomásán videofelvételt is készített, melynek utómunkálatait szokás szerint Barabás Tamás és Égerházi Attila készítették el. A Blu-ray-en található koncert több olyan számot is tartalmaz, melyek először hangzottak el élőben. Ilyen a Lake By The Sea a Back To Sardinia albumról, az Ace Of Wands rockzenekari változata a Voyage Of The Acolyte albumról, vagy a Győr Blues című kompozíciók. Több olyan koncertfelvétel is van továbbá, melyek még nem szerepeltek Djabe & Steve Hackett koncert albumon. Ilyen pl. a The Steppes, a Witchi Tai To, a Győr és a Power Of Wings című számok.

A Blu-ray gazdagon tartalmaz extrákat. Többek között a turné állomásain forgatott dokumentumfilmet, a háttérvetítéseket és részleteket a budapesti, bécsi, olomouci és debreceni koncertekből.
Barabás Tamás szokás szerint a teljes 5.1 adta lehetőségeket kihasználó surround mixet készített, mely 24bit/96 kHz Dolby TreuHD és wav 5.1 formátumokban is felkerült a lemezre. Természetesen nagyfelbontású 24/96 sztereo hangsáv is választható.

Az extrák teljes időtartama közel egy óra.

A két CD-n megtalálható a győri koncert teljes felvétele, valamint két olyan kompozíció, amelyet csak Bécsben, illetve Olomoucban játszottak. Mindezt egy debreceni Castelsardo At Night teszi teljessé.

 Az LP változatra elsősorban a koncert olyan felvételei kerültek fel, melyek élő változatban még nem szerepeltek vinylen.

A koncert kiadvány ajánlója:

A Blu-ray extrákban megtalálható dokumentumfilm előzetese:

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató