Djabe & Steve Hackett: Live In Győr LP

24,00 

GR1993 Records – GR-166

180 gr, black vinyl, antisztatikus belső borító

Product Description

A koncert egylemezes LP változatát a zenekar magyarországi kiadója jelenteti meg a Quality Vinyl Projects gondozásában.

A Djabe & Steve Hackett formáció a Covid miatt elhalasztott 2020-as és 2021-es turnét 2022-ben pótolta be. A zenészek talán emiatt is ki voltak éhezve a közös muzsikálásra, így a turnén a zenekar nagyon együtt volt és minden idők legjobb teljesítményét nyújtotta.

A koncertek műsora a közös szardíniai felvételekből kiadott lemezek anyagára épült, kiegészülve Genesis, Djabe és Steve Hackett klasszikus kompozíciókkal. A turné érintette Magyarországot, Ausztriát és a Cseh Köztársaságot.

A zenekar a turné záró állomásán videofelvételt is készített, melynek utómunkálatait szokás szerint Barabás Tamás és Égerházi Attila készítették el. Az albumon hallható koncert több olyan számot is tartalmaz, melyek először hangzottak el élőben. Ilyen a Lake By The Sea a Back To Sardinia albumról, az Ace Of Wands rockzenekari változata a Voyage Of The Acolyte albumról, vagy a Richter Blues című kompozíciók.

Az koncert kiváló hangzása ismét Barabás Tamás hangmérnöki munkáját dicséri. A lemezvágáshoz használt analóg mesterszalagokat Égerházi Attila készítette. A vágást ismét a világhírű Rinus Hooning készítette a Record Industry lemezgyár Artone stúdiójában Égerházi Attila részvételével.

Az LP változatra elsősorban a koncert olyan felvételei kerültek fel, melyek élő változatban még nem szerepeltek vinylen.


Tracklista

Side A

1. Searching For The Stag (1:22)
2. Power Of Wings (5:11)
3. The Steppes (7:02)
4. Buzzy Island (9:16)

Side B

1. Lake By The Sea (9:04)
2. Ace Of Wands (6:23)
3. Distant Dance including Richter Blues (9:07)

Közreműködők:

Steve Hackett – guitar, vocal, harmonica
Tamás Barabás – bass guitar, vocal
Attila Égerházi – guitar, percussion, vocal
Ábel Márton Nagy – keyboards
Áron Koós-Hutás – trumpet, flugelhorn
Gábor Oláh – drums

special guests in Distant Dance

Csaba András Dr. Dézsi – guitar

Érdekelhetnek még…

  • Djabe & Steve Hackett: Live In Győr 2CD/Blu-ray

    36,00 
  • Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató