Djabe – Art In Tone lemezbemutató az Audiophile Szalonban 2023. június 7.

Lemezbemutató előadások időpontjai
10:30, 12:00, 14:30, 16:30
1202 Budapest, Mártírok útja 145.

A direkt vágott, teljesen analóg felvételeket Égerházi Attila, a Djabe zenekar vezetője mutatja be az Audiophile Szalon csúcsminőségű High-End rendszerén. Szó lesz a felvételi körülményekről, a rögzítési folyamatról és a gyártásról is.
A technikai háttérről és a hangmérnöki feladatokról Barabás Tamás tart előadást. A nemzetközi szinten is elismert producer páros a bemutatók során örömmel válaszol a felmerülő kérdésekre.
Az albumot és a mesterszalag másolatokat a helyszínen meg lehet vásárolni és dedikáltatni is lehet.

Az előadásokon való részvétel ingyenes, de jelentkezni kell rá, a bemutató terem befogadó képessége miatt.
Regisztráció a djabe@djabe.com email címen Égerházi Attilánál.

A koncert kiadvány ajánlója:

Djabe: Art In Tone 3LP-box + ajándék DVD (24/96)

Direct-to-disc 45 RPM, teljesen analóg lemezfelvétel
GR-164-1, GR1993 Records, Quality Vinyl Projects

2022 októberében a Djabe zenekar a hollandiai Record Industry lemezgyár ARTONE stúdiójában különleges lemezfelvételt készített. A zenekar egyből lemezre vettel fel a dupla album 4 oldalát. A rögzítés a Direct Metal Mastering vágógépen történt, kizárólag csúcsminőségű analóg berendezéseken.
A zenekar ismert felvételeinek, vinyl lemezeinek kiváló hangzásáról. Több lemezüket is rögzítették analóg technikával, illetve mindig analóg mesterszalagról vágják a lemezeiket, de direktben lemezre még nem rögzítették egyetlen albumukat sem.
Az ARTONE stúdió csúcsminőségű technikájának és a stúdió munkatársai felkészültségének köszönhetően az eredmény egyedülálló a zenekar történetében. A lemezek olyan fokon adják vissza az analóg hangzást, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő.
Barabás Tamás, a zenekar hangmérnöke és basszusgitárosa szorosan együtt dolgozott a stúdió szakembereivel a Rinus Hooning és Martijn Schouten mérnökökkel a felvétel során.

A direct-to-disc lemezfelvétel az Audiophile Szalon anyagi és szakmai támogatásával valósult meg.
A 3 lemezes box érdekessége, hogy a harmadik LP felvételei 2019-ben a budapesti Hi-Fi Show alkalmával készültek, ahol a Djabe zenekar és az Audiophile Szalon közös bemutató termében a zenekar élőben játszott a Sonus Faber hangfalak és McIntosh erősítők alkotta rendszeren. A különleges fellépésről 24 sávos analóg felvétel is készült, melynek legjobb pillanatait tartalmazza a Sound Still Life névre keresztelt, szintén 45-ös fordulatszámú lemez.

A lemezen közreműködő előadók:

Barabás Tamás basszusgitár, hangmérnök
Égerházi Attila klasszikus és elektromos gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron trombita, szárnykürt
Kaszás Péter dobok, ének
Bubenyák Zoltán billentyűs hangszerek
Steve Hackett előre rögzített elektromos gitár szalagról (D/3)

Várunk szeretettel a bemutatón!

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató