Djabe: Witchi Tai To Live 2019 CD/DVD – GR-155

18,00 

Megjelenés: 2022. március 3.

Product Description

Megjelenés: 2022. március 3.

A Djabe zenekar 2019. március 20-án meglepő bemutató koncertet tartott. Az 1998-ban megjelent Witchi Tai To albumukat mutatták be. Ennek apropóját az adta, hogy 2018-ban megjelent az album 20 éves jubileumára egy újrakevert, dupla vinyl változat. A lemezt a londoni Abbey Road Studio-ban félsebességen vágták a vadonatúj mesterszalagokról. A mesterlemezeket a világhírű Miles Showell készítette. A 45-ös fordulatszámú lemezt a 2018-as budapesti Hi-Fi Show keretében mutatták be óriási sikerrel.

A Witchi Tai To a mai napig az egyik legsikeresebb albuma a zenekarnak. Megjelenésével egyidőben robbant be a Djabe a hazai zenei életbe. A közönségsiker mellett, az eredetileg dupla CD és szimpla LP, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége Arany Zsiráf díját is megkapta, mint az év World Music lemeze. A dupla CD második lemeze számítógépen lejátszható multimédiás tartalmat is tartalmazott, melyet az Abbey Road Studio interaktív részlege készített. Ez akkor világújdonságnak számított.

A Witchi Tai To-t az album felvételeit készítő Barabás Tamás 2014-ben az eredeti soksávos szalagok felhasználásával újrakeverte, és surround mixet is készített a DVD-Audio újrakiadáshoz. Egy évvel később jelent meg a Djabe: Witchi Tai mediabook, mely LP méretű 64 oldalas könyv formájában tartalmazta a 2014-es újrakevert hanganyagot CD-n és DVD-Audio lemezen. Ezek mellett egy teljes CD-nyi extra remix, koncert és próbafelvétel is bekerült a könyvbe, továbbá az 1998-as bemutató turnén rögzített, korábban VHS kazettán megjelent Witchi Tai To Tour koncertfilm DVD-je, rengeteg vizuális extrával.

A 20 éves jubileumra pedig kijött az új dupla LP. Ennek sikerén felbuzdulva szervezte meg a Djabe a bemutató koncertet a MOMKultban. A bemutatóhoz segítségül hívták az eredeti felállásból Muck Ferencet, valamint Sipos Andrást is videófelvétel segítségével.

A koncerten elhangzottak az 1998-as nagy slágerek a Coffee Break, a Djabe és a Visions is. Az Early Mornig bemutatásával pedig egy olyan szám is elhangzott, amelyet sohasem játszott még a zenekar élőben, még az 1998-as bemutató turnén sem.

A koncert második felében a Witchi Tai To album bemutatása után, az akkor aktuális Flow lemezről játszott a zenekar, melyben Muck Ferenc is közreműködött.

Muck Ferenc – szaxofon
Sipos András – ének, ütőhangszerek (felvételről)
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, ének
Barabás Tamás – basszusgitár, nagybőgő
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Kaszás Péter – dobok, ének
Nagy János – billentyűs hangszerek

Djabe: Witchi Tai To Live 2019

GR1993 Records, CD+ DVD digipak – GR-155

A CD az LP-hez képes 30 perccel hosszabb verzió, jelentős részben kiegészülve a Flow album szerzeményeivel. A CD mellé csomagolt DVD a teljes koncertet tartalmazza nagyfelbontású sztereó és surround hangzásban is. Ez azért is érdekes, mert a zenekar a koncerten élőben is surround hangrendszeren játszott. A kiadvány hűen reprodukálja azt a hangzást, amit a közönség a színházteremben hallott.

DVD Part 1 | 45:44

1. Visions
2. Djabe
3. Early Morning Snow
4. Coffee Break
5. Tulanben
6. Gallop
7. Venezia
8. Witchi Tai To
9. Final World

DVD Part 2 | 54:06

10. Flow
11. Another Dive
12. White Bears
13. Curved Mirror
14. Deep Lights
15. Message From 7759
16. Distant Dance

CD | 78:22

1. Visions
2. Djabe
3. Early Morning Snow
4. Coffee Break
5. Gallop
6. Venezia
7. Witchi Tai To
8. Final World
9. Another Dive
10. Curved Mirror
11. Deep Lights
12. Message From 7759
13. Distant Dance

Az album megjelenését a zenekar a lemezboltokat támogató nemzetközi Record Store Day időpontjára, 2022. április 23-ára időzítette. Az LP változatot a kezdeményezésben résztvevő független lemezboltokban lehet megvásárolni, és csak később érhető el a zenekar web shopjában és a láncokban.
A CD+DVD digipakba csomagolt album is április 23-ától érhető el, de a lemezboltok mellett a zenekar és a kiadó webshopjából is megrendelhető és szállításra is

Bese Jozé kritikája – rockinform.hu

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató