Új tagok, új dimenziók

Megújult felállásban folytatja a Djabe zenekar!

A hazai jazz/world fusion első számú képviselője 21. életévébe lépett az idén. A Djabe eddig 42 országban vendégszerepelt sikerrel. Számos hazai és külföldi zenei díjat és elismerést is begyűjtött már pályafutása során. Az idén tavasszal megrendezett 20 éves jubileumi koncertjük napján jelent meg a 20 Dimensions című új albumuk, mely címében is utal az eddig eltelt időre. Az anyag több szempontból is összefoglalja és összegzi a zenekar pályafutását. A 20 Dimensions nyári bemutató turnéja két kontinenst is felölelt, és az amerikai Rochester után, a kanadai Edmontonban zárult.

A turné után a Djabe alapítója, Égerházi Attila (gitár) és zenei vezetője Barabás Tamás (basszusgitár) három új taggal frissítette a zenekart, és már ebben a felállásban kezdik meg a 2016-17-es évet átölelő New Dimensions Update névre keresztelt koncertsorozatukat. Égerházit és Barabást ezúttal is a tőlük megszokott igényesség vezette a zenekar megújításában.

A doboknál a nemzetközi szinten is több szakmai elismerést elnyert, valamint Artisjus-díjas és Grammy-díjra jelölt Kaszás Péter ül, aki jelenleg is Al di Meola World Sinfonia együttesének dobosa immáron hetedik éve. A Djabe régi-új tagja Koós-Hutás Áron többszörös díjnyertes trombitás, aki 2009-ben és 2010-ben rendszeresen szerepelt a zenekar koncertjein. Elsősorban Kovács Ferenc helyetteseként lépett fel a zenekarral, de 2010 után együtt is játszottak koncerteken. Láthatjuk és hallhatjuk őt a Djabe 15 DVD-n, és az In the Footsteps of Attila and Genghis dupla CD-n. A billentyűknél a hazai jazzélet kimagasló zongoristája, az Artisjus-, eMeRTon- és Erkel-díjjal rendelkező Nagy János hallható, aki rengeteg kiemelkedő nemzetközi és hazai művésszel dogozott már együtt.

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató