Megmutattuk mit tudunk, hogyan szólunk.

Nagy sikerrel mutatta be a Djabe zenekar a Witchi Tai To 2LP jubileumi kiadását a 19. Hifi Show keretében.

Djabe: Witchi Tai To 2 LP - 20th Anniversary Edition - 45RPM

Beszámoló a Djabe bemutatóterem 2 napjáról a 19. Hifi Show kiállításon

A Djabe lassan 25 éve elkötelezett híve a jó zenének és a minőségi hangzásnak. Az elmúlt két évtizedben New Yorktól, Londonon át, Japánig folyamatosan érkeztek a visszajelzések a munkánk minőségét dicsérve. Mivel saját stúdióink vannak, ritkán vettük igénybe más műhelyek szolgáltatásait. Akkor viszont csak a legjobbakkal dolgoztunk. Így volt ez az Witchi Tai To című 1998-as albumunk esetében is, hiszen 1998-ban és 2018-ban is az Abbey Road Studios volt a partnerünk. Ezúttal a jubileumra megjelent dupla 45 RPM album félsebességes vinyl vágását végezte Miles Showell, aki az egyik legismertebb masztering mérnök a half-speed cut területén.

A kiállításon a Djabe zenekar High-End minőségű hanglemezeit és mesterszalagjait mutattuk be az egyórás tematikákra beosztott előadások alkalmával. A rendszert az Audiophyl Kft. biztosította. A csúcsminőségű Audio-Technika hangszedő, és a komplett audio research lánc végén Sonus faber Stradivari hangfalakon szólalt meg a zene. A mesterszalagok lejátszásához Katona László biztosított egy Studer A80-as stúdiómagnót.
Az előadások szüneteiben Audio-Technica lemezjátszókkal és fejhallgatókkal lehetett belehallgatni a lemezekbe.

Az előadások alkalmával betekintést adtunk a Witchi Tai To album hafl-speed vágás műhelymunkáiba, fotókkal és videó bejátszásokkal gazdagon illusztrálva. Bemutattuk a legfrissebb hanglemezeinket a Flow, The Sardinia Tapes, The Budapest Live Tapes és a Forward Live albumokat is.

Szombaton délután A Witchi Tai To album készítői, Barabás Tamás (hangmérnök, basszusgitár) Muck Ferenc (szaxofon), Égerházi Attila (producer, gitár) is tartottak előadást a nagy létszámú közönségnek. Az előadás után összehasonlították a régi és az új lemezt, mind keverési, mind hangzási szempontból. A nap végén pedig az országos premier keretében dedikálták a lemezt.
Vasárnap folytatódott a Witchi Tai To részletes bemutatása, de megismerkedhettek az érdeklődők a Djabe következő half-speed 45 RPM lemezével, az Update albummal, melyet szintén a londoni Abbey Road Studios masztering termében készített Miles Showell.

A két nap folyamán sok száz érdeklődő hallgatta meg az előadásokat, vagy fülelt bele a hanglemezekbe. A teljes vinyl és DVD-Audio kínálat mellett megvásárolhatóak voltak a zenekar Blu-ray és egyes CD lemezei is.
A kiállítás két napján sok száz látogató fordult meg bemutató termünkben és vitte el fülében az élményt, vagy vásárolt hanghordozót. Mindenkinek jó zenehallgatást kívánunk, találkozunk jövőre is!

Köszönet a segítségükért a munkatársaimnak, Bereszlényi Miklósnak, Dancsó Ádámnak, Jozénak, Göbölyös N. Lászlónak, Jancsa Attilának, Szabó Károlynak és az Audiophyl minden munkatársának, Mazán Attilának és az Audio-Technica dolgozóinak, Katona Lászlónak és nem utolsósorban Nagy Attilának az anyagi támogatásért.

Budapest, 2018. november 4.

A fotókat Barabás Tamás, Mernyó Ferenc, Dancsó Ádám, Jozé és Égerházi Attila készítették

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató