Djabe: Ly-O-Lay Ale Loya DVD-Audio
RELEASED: 2016
ARTIST: Djabe
LABEL: GR1993 Records
CATALOGUE NUMBER: GR-120-3
NUMBER OF DISCS: 1
Djabe: Ly-O-Lay Ale Loya DVD-Audio

A Djabe zenekar Arany Zsiráf díjas Witchi Tai To albuma után, az egy évvel később készült Ly-O-Lay Ale Loya című lemeze is kivívta a legjobb kritikai elismerést, és a közönség tetszését is elnyerte. A Sipos András ének, ütőhangszerek, Muck Ferenc szaxofon, Barabás Tamás basszusgitár és Égerházi Attila gitár felállású zenekar harmadik stúdióalbuma tovább építette a Witchi Tai To zenekari hangzását. A zenei fejlődés mellett Sipos András ezen az albumon mutatta meg leginkább sokszínű zenei egyéniségét és zseniális ütőhangszeres tehetségét. Autentikus hitelességgel hallhatunk a lemezen tőle indonéz angklungot, afrikai djembét, arab derboukát, latin kongát és brazíliai berimbaut is. Egyes kompozíciók pedig, mint például a Memory Of Bells vagy az Underwater Sunlight hangszerelésükben, megszólalásukban és minőségükben is előre vetítik a Djabe későbbi nemzetközi sikereit. 2015-ben Barabás Tamás az eredeti hangsávok felhasználásával 24 bit 96 kHz technikával újrakeverte az albumot. Megtartotta saját eredeti keverésének alapvető jegyeit és erényeit, de a mai technika adta lehetőségekkel tovább is fejlesztette azt.
 A Djabe rajongók már megszokhatták, hogy kitűnő 5.1 surround keverésben is megjelennek az albumok. A sorból már csak a Ly-O-Lay Ale Loya című lemez hiányzott. Érdemes volt azonban várni a surround változat megalkotásával, mert talán a legjobban sikerült térhangot hallhatjuk ezen a korongon a zenekar diszkográfiáját tekintve. A DVD authoring munkát végző londoni Opus Productions cég vezetője Neil Wilkens, akinek kezei közül olyan zenekarok albumai kerültek ki az utóbbi időben többek között, mint a King Crimson, Jethro Tull, Yes, Steven Wilson, azt nyilatkozta a zenéről és a hangzásról, hogy minden idők egyik legjobb albuma, amit valaha hallott.
A kiadvány a Djabe-tól megszokott DVD 10 formátumban kerül forgalomba. A korong egyik oldalára kerültek fel a DVD Audio kompatibilis hangsávok, mlp5 és mlp5 2.0 felbontásban, melyek stúdió hangminőséget biztosítanak. A DVD másik oldalán a DVD Video kompatibilis stereo lpcm, 5.1 dts és dolby digital verziók találhatók, melyeket három korabeli videóklip és egy rádióinterjú egészít ki extraként. Ha még nem ismeri ezt a kitűnő Djabe albumot, vagy már rég hallgatta, itt a remek lehetőség, hogy újra felfedezze.

Tracklist:

Ly-O-Lay Ale Loya
Caravan
Memory Of Bells

Village Of The Sun
Bali Waves
Wizard Of Uxmal

Djole
Klunklung
Underwater Sunlight

Soundcheck
Playground
Above The Skies
Bali Trees

Final Word

Video extra:

Ly-O-Lay Ale Loya music video
Above The Skies live
Village Of The Sun live

Audio extra:

Radia interview 2000, by Neltz János

A lemezen szereplő előadók:

Muck Ferenc – szoprán és tenor szaxofon
Sipos András – afrikai, arab, dél-amerikai és indonéz ütős hangszerek
Barabás Tamás – basszus gitár, synth programs, ütős hangszerek
Égerházi Attila – gitár
special guests: Herczeg Judit – vokál (4)
Gesztelyi Nagy Judit – fuvola (12)

DVD Audio:
MLP 2.0, MLP 5.1 (24bit/96kHz)
Playable on DVD-Audio compatible players
The whole album in surround MLP 5.1 and
stereo MLP 2.0

DVD Video:
LPCM 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 (24bit/48kHz)
Playable on all DVD-Video and Blu-Ray players
The whole album in surround DTS 5.1
Dolby Digital 5.1 and stereo LPCM 2.0
Video Extras: Ly-O-Lay Ale Loya music video,
Above The Skies live, Village Of The Sun live,
Radio Interview 2000 by Neltz János (Audio Only)

 

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató