Djabe - The Magic Stag - 4 Track Reel-To-Reel Tape
RELEASED: 2020
ARTIST: Djabe
LABEL: GR1993 Records
CATALOGUE NUMBER: GR-146-3
NUMBER OF DISCS: 1
Djabe: The Magic Stag – Negyedsávos Mesterszalag

4 TRACK REEL-TO-REEL TAPE, RTM LPR90 on 18 cm plastic reel, 7,5 ips

A Djabe napjainkban a világ egyik legkiválóbb progresszív/jazz/világzenei fúziós zenekara. Magyarországon kívüli ismertségük és elismertségük többek között a legendás Genesis-gitáros, Steve Hackett szereplésével létrejött közös albumoknak és koncerteknek is köszönhető.

A zenekar tagjai Barabás Tamás (basszusgitár), Égerházi Attila (gitár, ütőhangszerek), Koós-Hutás Áron (szárnykürt, trombita), Nagy János (billentyűk) és Kaszás Péter (dobok, ének). Zenéjükre a progresszív rock, a jazz és a world music stílusok vannak a legnagyobb hatással, új albumuk inspirációjaként pedig, Attila édesapjának, Égerházi Imrének festményei szolgáltak.

Az ezredfordulóra Égerházi Imrét az Alföld egyik vezető mestereként tartották számon. Festészete és művészi szervezőtevékenysége, valamint az alkotói közösségek és alkotótársak iránti elkötelezettsége elismerést hozott számára Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt. Az ő munkája, az ő élete ihlette a Csodaszarvas szövegét zenei világát valamint a teljes album zenei anyagát.

Az anyag 11 kompozíciót tartalmaz, melyből 9 zenéjét Barabás Tamás szerzett, egyet pedig közösen Égerházi Attilával. A lemez záró darabja, az Uncertain Time pedig Égerházi szerzeménye. Az alkotók között ott találjuk Pély Barnát is, aki a másik énekes dal, a Down By The Lakeside szövegét jegyzi.

Steve Hackett nem csupán a címadó kompozíció szövegét írta feleségével, Jo Hackettel karöltve, de narrátorként, valamint hét számában gitárosként is szerepel az albumon. A Csodaszarvas további vendégszereplői között találjuk a Steve Hackett zenekarában játszó Rob Townsendet tenor szaxofonon,  a tar legnagyobb géniuszának tartott Malik Mansurovot. Régebbi Djabe tagok, mint Muck Ferenc szaxofon és Karvaly Tibor hegedű szintén szerepet kaptak. A zenekar két éve dolgozik Szabó Lászlóval, aki gitáron és szitáron is közreműködik a Power Of Wings varázslatos hangulatában

A Csodaszarvas egyik oldalról a magyar mondavilág ünneplése, másik oldalról pedig tisztelgés Égerházi Imre festőművész munkájának.

SIDE A:

1. THE BEGINNING OF LEGENDS
2. THE MAGIC STAG
3. THE POWER OF WINGS
4. DOWN BY THE LAKE SIDE
5. FAR AWAY
6. UNSEEN SENSE
7. SOARING HILLS

SIDE B:

7. SOARING HILLS
8. TWO LITTLE SNOWFLAKES
9. A TRUE HOPE
10. RISING HORIZON
11. UNCERTAIN TIME

Közreműködők

Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – szárnykűrt, trombita
Nagy János – billentyűs hangszerek
Kaszás Péter – dob, ének

Vendég zenészek

Steve Hackett – gitár, mesélő
Rob Townsend – szaxofon
Malik Mansurov – tar
Muck Ferenc – szaxofon
Szabó László – szitár, gitár
Karvaly Tibor – hegedű
Kovács Sára – furulya
Kozma Éva – koboz

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató