Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes LP
RELEASED: 2018
ARTIST: Djabe & Steve Hackett
LABEL: GR1993 Records
CATALOGUE NUMBER: GR-134-1
NUMBER OF DISCS: 1
Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes LP

180 gr Solid Gold LP by Gramy-H Ltd. (GR-134-1)

A Djabe zenekar örömmel jelenti be, hogy másfél év alatt a harmadik kiadványa jelenik meg az angliai Cherry Red Records gondozásában, mely a 2017-ben Budapesten Steve Hackettel adott közös koncertjét tartalmazza CD és DVD hordozókon. A koncertre a MOMkultban került sor, a Life Is A Journey – The Sardinia Tapes album megjelenésének alkalmából. A koncerten az új album anyagának bemutatása mellett Djabe, Steve Hackett és Genesis klasszikusok is felcsendültek. A bemutatón részt vett a Life Is A Journey teljes alkotógárdája, Steve Hackett – gitár; Gulli Briem – dob, ütőhangszerek; Barabás Tamás – basszusgitár; Koós-Hutás Áron – trombita; Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek; és a Djabe maradék két tagja Nagy János – billentyűs hangszerek; valamint Kaszás Péter – dob, ének, ütőhangszerek.

A Life Is A Journey albumot az alkotók a festői Szardínia szigetén vették fel. 2016. júniusában a Nostra Signora di Tergu katedrális szomszédságában rendeztek be alkalmi stúdiót, ahol 3 napon át improvizáltak a környék természeti szépségeitől és a több ezer éves kultúrától inspirálva. A 24 sávos magnószalagokra rögzített felvételekből Barabás Tamás később Budapesten dolgozta ki a szintén Cherry Red gondozásban megjelent albumot.

Az albumot a nemzetközi megjelenés hetében 2017. október 3-án Győrben és október 4-én, Budapesten mutatták be. A budapesti koncertet rögzítette a zenekar, és az ennek felhasználásával készült el a Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes kiadvány. A dupla CD + DVD kiadvány bőven tartalmaz extrákat a 2018-as turné során rögzített hangfelvételek és videó anyagok felhasználásával. A DVD a sztereó hang mellett surround keverést is tartalmaz.

A koncert esszenciája 180 grammos vinyl lemezen is kiadásra került. A Life Is A Journey számai mellett egy-egy Djabe, Genesis és Steve Hackett kompozíció is felkerült rá.

Tracklista:

Side A

Life Is A Journey
Life Spirit
Fly On A Windshield
Please Don’t Touch

Side B

Golden Sand
Buzzy Island
After Limoncello

A lemezen szereplő előadók:

Steve Hackett – gitár, ének
Gulli Briem – dob, ütőhangszerek
Barabás Tamás – basszusgitár, ütőhangszerek, vokál
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, vokál
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Nagy János – billentyűs hangszerek
Kaszás Péter – dob, ütőhangszerek, ének

 

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató