Gramy Jazz Est

Djabe és Obsessions Octet koncert

2017. július 26. 18:00, Budapest Jazz Club
1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.  tel: +36 70 413 9837

Alig ért véget a nyár eleji turné mely 7 helyszínen, összesen 4 országban és két világhírű vendégzenésszel,
a Genesis-gitáros Steve Hackettel és a Mezzoforte dobosával, Gulli Briemmel rengeteg zenerajongó szívét dobogtatta meg – a Djabe azonban nem pihen.

Július 26-án közös koncertet szerveznek az Obsessions Octet zenekarral a Budapest Jazz Club színpadán Gramy Jazz Est címen. Az összesen négy órás előadást a Djabe zenekar nyitja 18:00 órai kezdettel. A hazai jazz/world fusion első számú képviselője a májusban megjelent új bakelit lemezét mutatja be, mely a New Dimensions Update Live (LP, CD, mesterszalag) címet viseli. Este 8 órától a kiváló kanadai szaxofonos, Kent Sangster vezette Obsessions Octet veszi át a színpadot. A kanadai zenekar klasszikus, latin tangó és jazz zenéket egyaránt megszólaltató előadásával most először mutatkozik be Magyarországon.

A formáció az alábbi összeállításban lép színpadra:
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Kaszás Péter – dobok
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Nagy János – billentyűs hangszerek

Az Obsessions Octet az alábbi felállásban szerepel Budapesten:
Kent Sangster – szaxofon
Joanna Ciapka-Sangster – hegedű
Clayton Leung – hegedű
Barry Leung – brácsa
Ronda Metszies – cselló
Chris Andrew – zongora
John Taylor – bőgő
Jamie Cooper – dobok

Jegyek 3900 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a Gramy-H Kft. irodájában (1092 Budapest, Ráday u. 40.)
és a jegymester hálózatában. A Gramy irodában megvásárolható CD és a koncertjegy is. CD és koncertjegy együttes (csomagban) vásárlása esetén 1000 Ft árengedményt biztosítunk.

Steppin’ Up CD

Tavaly jelent meg kiváló, elektromos hangszereket is megszólaltató albumuk, amelyen elsősorban Sangster szerzeményei és hangszerelései szerepelnek. Az Albertai lemezdíjra az album címadó számát és a Milonga Del Angel című Piazzola-feldolgozásukat is jelölték. A zenekar korábban megkapta a regionális WCMA és nagytekintélyű kanadai Juno-díjait is. Sangster Edmontonban, Alberta állam fővárosában a jazzélet kulcsszereplője, művészeti igazgatója a város nagy nyári nemzetközi jazzfesztiváljának, a MacEwan Egyetem jazz tanszékének professzora, hangszereléseit és szerzeményeit a város szimfonikus zenekara és más neves együttesei is műsorra tűzték. Többek között Chucho Valdez, Pat Metheny, Joe Lovano, David Liebman, Ira Sullivan, Randy Brecker, Bob Mintzer, Tommy Banks és Guido Basso társaságában léphetett fel, jazzegyüttesével is több sikeres albumot adott ki.
Zipernovszky Kornél jazz szakíró ajánlója:
„A kanadai jazz – bár sokszor nem is tudjuk, hogy azt halljuk, mint Oscar Peterson, vagy Diana Krall esetében – színvonala kiállja a legszigorúbb kritikusok próbáját, ha egyszer együtteseik le tudják gyűrni a nagy távolságokat, amire bizony országon belül is gyakran kényszerülnek. A másik jellemző, ami a két említett világsztárra is igaz, hogy a mainstream jazz terén nagyon otthon érzik magukat. Mindkét állítást el lehet mondani a kiváló szaxofonos, Kent Sangster által vezetett Obsession Octetről, amely végre magyarországi pódiumon is hallható lesz. A Sangster által vezetett Obsession Octet 2005-ben alakult, koncepciójuk nagyon egyszerű, négy muzsikus a hagyományos jazzegyüttest, négy pedig a klasszikus vonósnégyest képviseli. Viszont zenéjük mind a klasszikus zene hívei, mind a jazzrajongók táborában nagyszerű fogadtatásra lelt. A szenvedély persze nem véletlenül szerepel nevükben: ez arra utal, hogy a dél-amerikai tangó és más vérbő zenék állandóan szerepelnek műsorukon. 2017-es, második európai turnéjukon is biztosan műsorra tűzik Astor Piazzola feldolgozásaikat, amelyeket legutóbbi lemezükön és korábbi lemezeiken (Obsession, Melodia) is szerepeltettek.”

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató