DATE: 2024
TIME: 20:00
LOCATION: Djabe & Steve Hackett - Nagyerdei Park - Békás tó, Debrecen, Hungary
VENUE: Debreceni Bor- és Jazznapok
Djabe & Steve Hackett – Wine and Jazz days, Debrecen, Hungary, 11 August 2024 2024

DJABE & STEVE HACKETT ÚJRA DEBRECENBEN KONCERTEZIK!

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, több mint két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. Az elmúlt hat évben elkészült nyolc közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott e nem mindennapi formáció számára. Nagy sikerrel szerepeltek együtt Malajziától Hágáig számos jazz fesztiválon együtt.

A nyolcadik album 2024 tavaszán jelent meg, „Djabe & Steve Hackett – When The Sound Turns Sweet” címmel 2CD és mesterszalag formátumokban. A lemez hatalmas siker volt a májusi müncheni High End show szakvásáron. A kiadvány legnagyobb slágere a Genesis: Carpet Crawlers című dala már 2023 novemberében napvilágot látott. Beharangozója volt egyben a teljes koncertfelvételnek, melyet 2023. június 20-án rögzítettek a temesvári filharmónia hangversenytermében. A Blu-ray verzió későbbre várható.

Június 21-től kapható a boltokban a Djabe & Steve Hackett – Back To Győr 2LP + DVD album, melyet szintén a 2023-as turnén rögzítettek.

A Djabe és Steve Hackett augusztus 11-én tér vissza ismét Debrecenbe. A 2024-es nyári turné érdekessége, hogy ezúttal Rob Townsend szaxofonos is itt lesz Steve saját zenekarából, aki a Hauser világturnén szereplő Koós-Hutás Áront helyettesíti.

A zenekar az alábbi felállásban érkezik:

Steve Hackett – gitár, ének, harmonika
Barabás Tamás – basszusgitár, gitár, ének
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, ének
Rob Townsend – szaxofon
Kaszás Péter – dobok, ének
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

A műsoron Genesis klasszikusok, közös Djabe & Steve Hackett szerzemények, Steve Hackett dalok és Djabe kompozíciók szerepelnek. A formáció fennállásának 21 évére teljesen összeforrott egységes produkcióban egyesíti a különböző alkotóműhelyekben született zenei darabokat.

 

Copyright © Gramy-H Ltd. All rights reserved. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Privacy Notice