Djabe with Steve Hackett (Genesis) & Gulli Briem (Mezzoforte) tour

2017. június 2-8.

A Djabe zenekar ismét turnéra indul a legendás Genesis gitárosával Steve Hackettel, és a Mezzoforte dobosával Gulli Briemmel.
Június 2. Debrecen, Lovarda, este 7 óra Jegyek
Június 3. Budapest Jazz Club, este 8 óra Jegyek
Június 4. Losonc, Zsinagóga, Szlovákia, este 8 óra Jegyek

Június 5. Szeged, IH Rendezvényközpont, este 8 óra Jegyek
Június 6. Brno, Csehország, Sono Centrum, este 8 óra Jegyek

Június 7. Bécs, Reigen, Ausztria, este 8 óra Jegyek 
Június 8. Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház, este 7 óra Jegyek

A Djabe zenekar 21 éves pályafutása alatt számos hazai és nemzetközi díjat gyűjtött be és eddig 42 országban lépett fel. Rengeteg külföldi sztárral dolgoztak együtt. Ezek közül kiemelkedik Steve Hackett, a Genesis gitárosa, akivel 2003 óta van munka kapcsolatuk.
Steve először a Djabe Táncolnak a kazlak albumán működött közre, majd 2004-ben megrendezték első közös koncertjüket is Londonban. 2007 óta minden évben lebonyolítanak egy közös turnét valahol a nagyvilágban. Emlékezetes fellépéseik voltak Malajziában, Boszniában, Ausztriában, Szlovéniában, Hollandiában, Lettországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szerbiában, Bulgáriában, Oroszországban és természetesen Magyarországon. Romániában a Garana Jazz Fesztiválon 13.000 ember tombolt a műsorukon.
Bár a Djabe az elsőszámú hazai Jazz/World fusion zenekarként vált ismertté, Steve Hackett-el közös műsoruk jóval túlmutat ezen a műfajon és elkalandoznak a progresszív rock és jazz-rock világába is. Ennek oka, hogy a műsorban egyenlő arányban játszanak Genesis, Steve Hackett és Djabe kompozíciókat. A Genesistől a Peter Gabriel fémjelezte korszakból a Firth of Fifth vagy a Phil Collins érából Los Endos rendszeresen a koncertek csúcspontjait jelentik. Steve emellett otthonosan mozog a Djabe számaiban is. Több közös lemezt is kiadtak már együtt, és a művészek oda-vissza közreműködtek egymás albumain.
Legfrissebb közös koncert lemezük idén február 24-én jelent meg az angol Cherry Red Records, Esoteric Antenna kiadójának gondozásában. A címe: Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers. Az elegáns digipak csomagolásban egy CD és egy DVD korong is található, komplex élményt nyújtva Hackett és a Djabe 2011-es pozsonyi produkciójáról. Info a Cherry Red honlapján. 
Angol kritika az albumról.

A június elején zajló turnéhoz egy másik világhírű muzsikus is csatlakozik a zenekarhoz. Gulli Briem dobos a legendás Mezzoforte együttes dobosa. Gulli a Djabéval és Steve Hackettel először 2008-ban találkozott a lettországi Saulkrasti fesztiválon, de csak 2012-ben kezdődött el közös együttműködésük, a Djabe: Down And Up lemezének budapesti bemutatókoncertjén, ahol együtt játszottak el Genesis számokat. Azóta Gulli is közreműködött a Djabe lemezein és rendszeresen koncertezett is a zenekarral, itthon és külföldön egyaránt. 2014-ben csatlakozott Hackett és a Djabe közép európai turnéjához. Közös koncertjeik kiváló lenyomata a 2015-ben bakeliten, CD-n, DVD-n és Blu-ray-en is megjelentetett Live in Blue koncertalbum, melyet Djabe with Steve Hackett, Gulli Briem and John Nugent néven adtak ki. 2016-ban Steve, Gulli és a Djabe zenészei Szardínia szigetén készítettek stúdiófelvételeket, melynek megjelenése ebben az évben várható. 2017-ben ismét együtt indulnak turnézni a Genesis, a Mezzoforte és a Djabe muzsikusai. Júniusban a masgyar és az osztrák közönség ismét részese lehet annak a zenei varázslatnak, amit a kiváló zenészek nem mindennapi fúziója rejt magában.
A formáció az alábbi összeállításban lép színpadra:
Steve Hackett – gitár, ének
Gulli Briem – dob, hang drum
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Nagy János – billentyűs hangszerek

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató