Djabe – Live in Blue

with Steve Hackett, Gulli Briem and John Nugent

Koncert kiadványsorozat a Djabe 20. születésnapjára

Djabe: Live in blue LP

180 grammos, átlátszó kék vinyl LP.
Limitált kiadás, mindössze 500 darab számozott példány készült.

A felvételek a Down And Up sztereo és surround turnék alakalmával készültek 2012 – 2014 között. Ez az első darabja a Live in Blue LP, 2CD, DVD, Blu-Ray, és 5 disc box szériának. Minden kiadvány tartalmaz olyan számokat, ami a többi lemezen nem található meg. A Djabe 2012-ben a Down And Up album megjelenése kapcsán nagyszabású koncertkörútba kezdett és 2014 nyaráig emlékezetes fellépések sorát adták Magyarországon, Európában és Kanadában. Az előadásokhoz gyakran csatlakoztak a zenekar zenész barátai is. Így a kiadványon jelentős szerep jutott a vendégeknek is. Steve Hackett gitározott a Genesisből, Gulli Briem ütőhangszeren és dobon játszott a Mezzofortéből, és a New Yorkban élő kanadai szaxofonos John Nugent tette teljessé a vendégek listáját. A Live in Blue kiadványok első darabja, a vinyl LP, a koncerteken szereplő mindegyik színpadi felállásból ad izgalmas ízelítőt.
Hallható rajta a Djabe alapfelállásától (Barabás, Banai, Égerházi, Kovács Ferenc, Kovács Zoltán) a Los Sipos a miskolci koncertből és a Life Spirit a 2014-es Óbudai Fesztiválról. Ez a kompozíció már a Forward albumról való, és a sorozat többi kiadványára nem kerül fel, csak az LP-n lehet megtalálni.

2 CD, Digipak

Jozé (Bese Jozefák László) rock producer, zenei újságíró  lemezajánlója:
„Az exkluzív, digipak csomagolású, gyönyörű kiadvány első korongján a Down And Up című 2012-es stúdióalbum (2LP / CD / DVD-A) dalai hallhatók. A másodikon pedig a 2012-2014 között zajlott Down And Up turné további dalai, melyek együttesen átfogják a Djabe 20 éves pályafutását. […]  Hangszerelési ötlet, zenei csemege bőven jut az anyag minden percére. Önismétlés és közhely, de a Djabe ismét olyan minőséget tett le az asztalra, ami világviszonylatban is kimagasló. Igaz ez magára a sokszínű, változatosan hangszerelt és ötletesen áthangszerelt, átvariált zenei anyagra, még inkább a brutális hangminőségre. Mindenkit bátorítok, hogy az életben legalább egyszer hallgassa meg kipihenten, nyugodt körülmények között, kiváló minőségű audio berendezésen a magyar zeneművészet egyik gyöngyszemét. Mind a három kiadvány tartalmaz olyan számokat, amelyek a többi lemezen nem találhatóak meg.
A dupla CD 158 perc hosszú. Mindössze 32 percnyi az átfedés a 45 perces LP zeneanyagával, és kb. 80 perc olyan felvétel van rajta, ami nem került fel a 185 perc játékidejű Blu Ray-re.”

liveinblue_digipack
liveinblue_bluray

Csúcsminőség kékben
Live in Blue Blu-Ray

Bese Jozefák László (Jozé / Ellensúly) kritikája a Live in Blue Blu-Ray kiadványról:

„A Live in Blue című Blu-ray Disc a Djabe zenekar kék sorozatának harmadik kiadványa. A csúcsminőségű BD törzsanyaga nem más, mint a rendkívül jól sikerült Down And Up album domináns kék fényekkel kísért 2013-as surround lemezbemutató koncertjének teljes hang- és képfelvétele. Ezt követi bónuszként a 2012-es sztereo lemezbemutató koncert anyagából készült összeállítás, valamint egyéb érdekességek.A surround és a sztereo kitételek itt természetesen az élő koncertek hangosítására érvényesek, hiszen a korongon szereplő összes kompozíció a lehető legjobb minőségű 5.1-es surround hangzással élvezhető, melyek az eredeti soksávos, nagyfelbontású koncertfelvételek felhasználásával készültek, Barabás Tamás hangmérnök fantáziadús, profi keverésében…”

Live in Blue DVD

A Live in Blue DVD a Djabe zenekar kék sorozatának negyedik kiadványa. A törzsanyaga nem más, mint a rendkívül jól sikerült Down And Up album domináns kék fényekkel kísért 2013-as surround lemezbemutató koncertjének teljes hang- és képfelvétele. Ezt követi bónuszként egy részlet a 2013. november 8-án, a szlovákiai vágújhelyi Blue Note Jazz klubban rögzített koncertből. Ezt a koncertet Steve Hackettel közösen adta a zenekar. Az összeállításba olyan számok számokat válogattak be, melyek a Pecsa Music Hallban nem kerültek műsorra, és elsősorban Steve Hackett vagy Genesis kompozíciók. Csemege a rajongóknak az In That Quiet Earth, a Los Endos, a Last Train To Istanbul és a Walking Away From Rainbows. A zenekar Banai Szilárd dobok, Barabás Tamás – basszusgitár, Égerházi Attila – gitár, Kovács Ferenc – trombita, hegedű és ének, Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek felállását kiegészítette Gulli Briem – ütőhangszerek és dob, valamint John Nugent szaxofon játéka. Mindegyik Live in Blue kiadványon van olyan felvétel, ami a többi korongon nem szerepel. Ezen a DVD-n 26 perc teljesen egyedi felvétel található, a teljes extra film Blue Note koncertből.

Djabe: Live in blue DVD
Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató