Djabe koncert – Steve Hackett online közreműködésével, BJC – augusztus 5.

Djabe koncert – Steve Hackett online közreműködésével

Budapest Jazz Club 2021. augusztus 5. 20 óra

A Djabe & Steve Hackett The Journey Continues budapesti koncertjét a Covid-járvány angliai változásai miatt 2022. augusztus 18-ára kellett halasztani. Steve Hackett nem tud európai helyszínekre elutazni, ezért minden 2021. augusztusi élő fellépését 2022-re halasztotta.

A Djabe azonban augusztus 5-én ebben az évben is megtartja a koncertet Steve Hackett-tel, olyan formában, hogy a Genesis egykori gitárosa londoni otthonából kb. 50 percet együtt fog zenélni a Djabe muzsikusaival, interneten keresztül. Így a Budapest Jazz Clubba ellátogató közönség Steve Hackettet is élőben fogja látni és hallani, a modern technika segítségével, sőt a közönség kérdezhet is tőle. Ezen a különleges koncerten a közösen eljátszott Genesis és Steve Hackett klasszikusok mellett a Djabe új albumát, a The Magic Stag-et fogják bemutatni.

Az eredeti Djabe & Steve Hackett The Journey Continues 2021 koncertre megváltott jegyek érvényesek a 2022-es koncertre, vagy átcserélhetőek a helyszínen a 2021. augusztus 5-i koncertre, vagy igény esetén a vásárlás helyén visszaválthatóak.
Az újonnan meghirdetett koncertre a jegyek kaphatók a helyszínen és a jegymester.hu oldalon.

A zenekar tagjai:

Steve Hackett – gitár, ének, szájharmonika
Barabás Tamás – basszusgitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Koós-Hutás Áron – szárnykürt, trombita
Nagy Ábel – billentyűs hangszerek
Kaszás Péter – dobok, ének

Vendégzenészek:

Muck Ferenc – szaxofon
Szabó László – szitár, gitár

Az este folyamán a zenekar Steve Hackettel közösen nem csak Genesis és Steve Hackett klasszikusokat fog együtt játszani, hanem Genesis egykori gitárosa az új Djabe album, a The Magic Stag bemutatásában is részt vesz a Londonból.

A Djabe a magyarországi zenekarok közül egyedülálló módon öt éven belül már az hatodik lemezét jelentette meg Angliában. Ezúttal nem Djabe & Steve Hackett név alatt adta ki az albumot az egész világon ismert Cherry Red Records, hanem az előadó kizárólag a Djabe. Ezzel óriási lépést tett előre az őt megillető pozíció kivívására a nemzetközi zenei életben.

A fentiek nem jelentik azt, hogy Steve ne szerepelne az albumon, hiszen a lemez koncepciója és a címadó dal szövege neki és feleségének köszönhető. A Hackett házaspárt és alkotó párost Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette a The Magic Stag megírására. Ezzel el is indították egy határozott úton a Djabe zenei és kreatív arculatáért felelős alkotókat. Barabás Tamás és Égerházi Attila elhatározták, hogy a magyar népzenei kincs minél több elemét beépítik a címadó Csodaszarvas szerzeménybe, és törekednek a világzenei elemek felhasználására a többi kompozíció esetében is. Az albumot pedig a 2003-ban nemzetközileg is nagyon sikeres Táncolnak a kazlak mintájára, Égerházi Imre festményeinek koncepciójára, az alkotások „megzenésítésére” építik. Steve Hackett nem csupán a címadó kompozíció szövegét írta feleségével, Jo Hackettel karöltve, de narrátorként, valamint hét számában gitárosként is szerepel az albumon.

A felvételek ötvözik a progresszív rock, a jazz, a világzene és a magyar népzene elemeit. Az angol kiadó beharangozójában kitér arra, hogy a Djabe napjainkban a világ egyik legkiválóbb progresszív/jazz/világzenei fúziós zenekara.

Az ezredfordulóra Égerházi Imrét festőművészt az Alföld egyik vezető mestereként tartották számon. Festészete és művészi szervezőtevékenysége, valamint az alkotói közösségek és alkotótársak iránti elkötelezettsége elismerést hozott számára Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt

Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató