INTERJÚK

Forward – Szabadon előre!

2014-ben jelent meg a Djabe zenekarnak a Miskolci Szimfonikusokkal közös, Forward című lemeze. Olyan önálló projekt született, ami – kísérleti jellege mellett – mintegy megkoronázza a fúziós jazz legjobb hazai képviselőjének eddigi, húszéves munkásságát. A világsztárokat is felvonultató produkció születéséről, a műhelymunka rejtelmeiről és a „késztermékről” beszélgettünk az októberi és novemberi lemezbemutató nagykoncertekre készülő három alkotóval: Égerházi Attilával, Barabás Tamással és Kovács Zoltánnal.

Live in Blue LP – lemezajánló

A 2015. év első Djabe kiadványa a Down and Up turné érdekesebb felvételeiből szemezget. Égerházi Attiláék ezzel, az újabb rendkívül igényes kiadvánnyal ismét szintet ugrottak. A Live in Blue LP példaértékű mind tartalmában, mind kivitelében, mind minőségében.

DVD-Audio – Szabadság HD-ben

A hangzasvilag.hu kritikája.
A Djabe az egyik legsikeresebb és legkeresettebb jazz/world fúziós együttes Magyarországon és a nemzetközi fesztiválokon. Számos hazai, valamint nemzetközi díjat és elismerést szerzett. Több mint 40 országban vendégszerepelt Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában, mindig nagy sikerrel. A Djabe nagyon eredeti, egyedi zenét játszik közel 20 éve, melyben az etno- és dzsessz elemek keverednek fergeteges rock témákkal, magyar és a világzene különböző elemeivel, műfaji jelzésük szerint a ,,jazz/world fusion” első-számú hazai képviselői.

Update DVD

Éreztem, hogy Sipi egyszer még “feltámad”! Mikor, ha nem húsvét előtt, ahogyan az egy magyar majd’ félistennek kijár, és csak virtuálisan, persze, de mégis. Köszönhetően a legnépszerűbb hazai etno-jazz zenekar, a Djabe saját munkássága minél teljesebb dokumentálására irányuló, eredményes törekvésének.

Copyright © Gramy-H Ltd. All rights reserved. 1092 Budapest, Ráday u. 40. djabe@djabe.com