Akció!

Djabe: The Magic Stag – Dupla Vinyl + lemezbemutató koncertjegy csomag

41  36 

A Djabe november 29-én mutatja be The Magic Stag című albumát a Budapest Jazz Clubban

Koncertjegy és album együttes vásárlása esetén 2.500 Ft kedvezményt biztosítunk.

A Djabe a magyarországi zenekarok közül egyedülálló módon 4 éven belül már az ötödik lemezét jelenteti meg Angliában. Ezúttal nem Djabe & Steve Hackett név alatt adja ki az albumot az egész világon ismert Cherry Red Records, hanem az előadó kizárólag a Djabe. Ezzel óriási lépést tett előre az őt megillető pozíció kivívására a nemzetközi zenei életben.
A fentiek nem jelentik azt, hogy Steve ne szerepelne az albumon, hiszen a lemez koncepciója és a címadó dal szövege neki és feleségének köszönhető. A Hackett házaspárt és alkotó párost Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette a The Magic Stag megírására. Ezzel el is indítottál egy határozott úton a Djabe zenei és kreatív arculatáért felelős alkotókat. Barabás Tamás és Égerházi Attila elhatározták, hogy a magyar népzenei kincs minél több elemét beépítik a címadó Csodaszarvas szerzeménybe, és törekednek a világzenei elemek felhasználására a többi kompozíció esetében is. Az albumot pedig a 2003-ban nemzetközileg is nagyon sikeres Táncolnak a kazlak mintájára, Égerházi Imre festményeinek koncepciójára, az alkotások „megzenésítésére” építik. Az életmű alapos áttanulmányozása után teljes egyetértésben választották ki az albumban szereplő további festményeket, melyekhez az egyes szerzemények köthetők.
A lemez 11 kompozíciót tartalmaz, melyből 9 zenéjét Barabás Tamás szerezte, egyet pedig közösen Égerházi Attilával. Az album záró darabja, az Uncertain Time pedig Égerházi szerzeménye. Az alkotók között ott találjuk Pély Barnát is, aki a másik énekes dal, a Down By The Lakeside szövegét jegyzi.

A koncerten a Djabe tagjai mellett a lemez közreműködői közül fellépnek Muck Ferenc (saxofon) Szabó László (szitár, gitár) és Karvaly Tibor (hegedű).

Product Description

A Djabe a magyarországi zenekarok közül egyedülálló módon 4 éven belül már az ötödik lemezét jelenteti meg Angliában. Ezúttal nem Djabe & Steve Hackett névvel adja ki az albumot az egész világon ismert Cherry Red Records, hanem az előadó kizárólag a Djabe.

A fentiek nem jelentik azt, hogy Steve ne szerepelne az albumon, hiszen az album koncepciója és a címadó dal szövege neki és feleségének köszönhető. A Hackett házaspárt és alkotó párost Égerházi Imre: Magyar mondák, legendák című festménye ihlette a The Magic Stag megírására. Barabás Tamás és Égerházi Attila teljes egyetértésben választották ki az albumban szereplő további festményeket, melyekhez az egyes szerzemények köthetők.

Az vinyl dupla albumon helyet kapott a CD verzió mind a 11 kompozíciója, melyből 9-nek a zenéjét Barabás Tamás szerezte, egyet pedig közösen Égerházi Attilával. A lemez záró darabja, az Uncertain Time pedig Égerházi szerzeménye. Az alkotók között ott találjuk Pély Barnát is, aki a másik énekes dal, a Down By The Lakeside szövegét jegyzi.

A Djabe ezzel nem elégedett meg, hiszen az LP változatra még elfért plusz kér felvétel. A 12-ik szám a Sári’s Dream az Uncertain Time folytatásának tekinthető stúdió felvétel, melyen Steve Hackett kapta a főszerepet. A 13-ik track pedig egy 2019-es Djabe & Steve Hackett koncertfelvétel a Budapest Jazz Clubból,  Égerházi Attila lassan 30 éves Vágta című kompozíciója.

A Cherry Red Records beharangozójában kitér arra, hogy a Djabe napjainkban a világ egyik legkiválóbb progresszív/jazz/világzenei fúziós zenekara. Magyarországon kívüli ismertségük és elismertségük többek között a legendás Genesis-gitáros, Steve Hackett szereplésével létrejött közös albumoknak és koncerteknek is köszönhető.

A korábbi Djabe & Steve Hackett albumok gyakorlatának megfelelően a vinyl és egyéb analóg formátumok kiadási jogai a Gramy-H Kft-nél maradtak.  Az angol kiadó a CD/DVD és további digitális formátumokat kezeli.

A zenekar tagjai Barabás Tamás (basszusgitár), Égerházi Attila (gitár, ütőhangszerek), Koós-Hutás Áron (szárnykürt, trombita), Nagy János (billentyűk) és Kaszás Péter (dobok, ének). Zenéjükre a progresszív rock, a jazz és a world music stílusok vannak a legnagyobb hatással, új albumuk inspirációjaként pedig, Attila édesapjának, Égerházi Imrének festményei szolgáltak.

Az ezredfordulóra Égerházi Imrét az Alföld egyik vezető mestereként tartották számon. Festészete és művészi szervezőtevékenysége, valamint az alkotói közösségek és alkotótársak iránti elkötelezettsége elismerést hozott számára Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt. Az ő munkája, az ő élete ihlette a The Magci Stag (Csodaszarvas)szövegét zenei világát valamint a teljes album zenei anyagát.

Steve Hackett nem csupán a címadó kompozíció szövegét írta feleségével, Jo Hackettel karöltve, de narrátorként, valamint 9 számában gitárosként is szerepel az albumon. A The Magic Stagtovábbi vendégszereplői között találjuk a Steve Hackett zenekarában játszó Rob Townsendet tenor szaxofonon,  a tar legnagyobb géniuszának tartott Malik Mansurovot. Régebbi Djabe tagok, mint Muck Ferenc szaxofon és Karvaly Tibor hegedű szintén szerepet kaptak. A zenekar két éve dolgozik Szabó Lászlóval, aki gitáron és szitáron is közreműködik a Power Of Wings varázslatos hangulatába.

SIDE A

THE BEGINNING OF LEGENDS
THE MAGIC STAG
THE POWER OF WINGS
DOWN BY THE LAKE SIDE

SIDE B

FAR AWAY
UNSEEN SENSE
SOARING HILLS

SIDE C

TWO LITTLE SNOWFLAKES
A TRUE HOPE
RISING HORIZON

SIDE D

UNCERTAIN TIME
SÁRI’S DREAM
GALLOP (live)

Musicians

Tamás Barabás – bass guitar
Attila Égerházi – guitar, percussion
Áron Koós-Hutás – flugelhorn, trumpet
János Nagy – keyboards
Péter Kaszás – drums, vocal

Guest musicians

Steve Hackett – guitar, storytelling
Rob Townsend – saxophone
Malik Mansurov – tar
Ferenc Muck – saxophone
László Szabó – sitar, guitar
Tibor Karvaly – violin
Sára Kovács – flute
Éva Kozma – koboz

Érdekelhetnek még…

 • Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia – CD/DVD

  18 
 • Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey 2LP

  27 
 • Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes 4 sávos magnószalag, 73 perc

  60 
 • Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes 2CD+DVD

  21 
 • Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes LP

  21 
 • Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers CD+DVD

  18 
 • Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia – 2LP

  24 
 • Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes CD+DVD

  18 
 • Copyright © Gramy-H Kft. Minden jog fenntartva!. | 1092 Budapest, Ráday u. 40. | djabe@djabe.com | Adatvédelmi tájékoztató